In de roes van de derby-overwinning…

Nadat we vorige week aan de haal gingen met de punten in Dendermonde wisten we dat er deze week zeker uit een ander vaatje moest getapt worden. Onze verdediging, wat normaal een van onze sterke punten was, liet het behoorlijk afweten. Met een gelukje namen we vorige week toch de punten huiswaarts. Deze week stond Kortrijk op het programma, een promovendus die dit seizoen al enkele overwinningen liet optekenen maar wel in de tweede helft van de tabel gesitueerd was. Op papier een haalbare kaart. Maar…

De overwinning tegen Lokeren, die zonder keeper naar de Lebbeekse sporthal waren afgereisd en waar we toch nog heel wat tegendoelpunten slikten. Op een diefje 2 punten in de derby na een thriller met een verdediging die het liet afweten. En onze zeer intense trainingsarbeid en aanwezigheid??? Daarbij nog enkele blessures van spelers die een weekje rust namen voor de aanvang van de wedstrijd. Kortom de voorbereiding was op en top en iedereen was er klaar voor.

De wedstrijd startte goed, onze spelers gaven de afworp en het was Sander die zijn eerste van de avond direct in het netje legde. De jonge spelers van Kortrijk waren enorm gedreven en onze verdediging had het moeilijk ze te bedwingen. Ze prikken snel tegen, Yoram opent de volgende aanval ook zijn rekening en het staat 2-1 na 5 min wedstrijd. Een kleine voorsprong kan het begin worden van een mooie wedstrijd. Toch laten we Kortrijk tweemaal scoren en is het Lieven die de bordjes in evenwicht brengt 3-3 na 9 min. We hebben ondertussen al gemerkt dat onze verdediging niet is wat het geweest is in de gloriedagen. Kortrijk drijft hun aanval op en wij kunnen de onze niet meer afwerken. Balverlies, gemiste kansen, slechte shots, het hoorde er allemaal bij. Gevolg een 0-6 tussenspurt van Kortrijk en de bordjes hangen 3-9 in de 14e min. Een time-out brengt wijsheid. We scoren opnieuw, maar jammer genoeg laten we ook scoren. Het is de scoringsmachine van Kortrijk (12 doelpunten deze wedstrijd) die met zijn 4e van de avond hun grootste voorsprong vastlegt 8-15 na 20 min in de eerste helft. We blijven op het zelfde elan verder spelen, onze jongens leggen er 5 in de netten maar de Kortrijkse goalgetter deed op zijn eigen houtje hetzelfde. Hij maakt 9 doelpunten in de eerste helft. Onze verdediging was te laks en liet hem te makkelijk scoren.

Hij nam in de eerste helft zijn ploeg duidelijk op sleeptouw met 9 doelpunten van de 22 in de eerste helft voor Kortrijk. Wij kunnen in de laatste 5 min van de eerste helft nog kort milderen ondanks bijna heel die periode met een mannetje minder te spelen. Joerie laat zich te makkelijk vangen in de verdediging en moest tweemaal 2 min uitrusten. We scoren op 1 minuut 3 goals en dat geeft wat goeie moed. Echter werd de 3e maal ook een feit voor Joerie, de rode plak als gevolg en de rust wordt ingeblazen bij een 18-22 achterstand. Onze aanval rendeerde, mits het dipje, op zich vrij goed met 18 doelpunten in de eerste helft. De 22 tegendoelpunten zijn een pak verontrustender.

Alle neuzen opnieuw in dezelfde richting gezet vangen we de 2e helft aan met nog steeds een mannetje minder. De bijsturingen in verdediging werden gemaakt en zouden nu enkel nog uitgevoerd moeten worden. Je leest de bui al hangen. We slagen ons eigen advies in de wind en na 4 min staat er al opnieuw een voorsprong op het bord voor Kortrijk van 6 doelpunten bij 20-26.

Sander, Lars en Bert (met zijn 7e van de avond) brengen via een koude 4-0 de bordjes naar 24-26. Er is terug hoop in de ploeg en we voelen dat we misschien ook deze week met een portie geluk de punten thuis zullen kunnen houden. Maar Kortrijk laat het daar niet bij. Hun aanval draait overuren en leggen er opnieuw 6 binnen. Wij kunnen in die 10 min wedstrijd slechts 2 maal scoren. Is onze dip er weer?

27-33 na 20 min wedstrijd en de moed zakt ons opnieuw in de schoenen. We kabbelen voort in de wedstrijd en met nog 5 min op de klok hangen de bordjes 31-36. Lessen werden geleerd uit de derby vorige week en de wedstrijd eindigt pas in de 60e min. Via Dimi en Lieven brengen we ons nog op 33-36 in de 28e min van de tweede periode. Maar het heeft geen baat en dit maal was ons kalf al lang verdronken waardoor we vooral in eigen boezem moeten kijken. We scoren nog eens maar, zeer typerend voor de wedstrijd, lijden we ook nogmaals balverlies in aanval en via een van hun snelle tegenaanvallen legt Kortrijk de eindstand vast op 34-37.

Proficiat aan de jongens uit West-Vlaanderen, de overwinning is hun gegund, al is het deels ook te wijten aan ons eigen spel in verdediging. Te laks, te zwak. We scoren opnieuw boven de 30 goals wat in de meeste gevallen een overwinning met zich zou meebrengen. Maar de 37 tegendoelpunten zijn onze doodsteek geweest. Werk aan de winkel als we volgende week op de Ploan Welta een goede partij willen geven en onze leidersplaats willen behouden.

Dendermonde en Waasmunster verslikten hun niet dit weekend waardoor we onze voorsprong in het klassement zien slinken tot 1 punt met de gedeelde tweede plaats van Dendermonde en HKW.

Speelden voor de LIGA 2: ‘Mini-guido‘ Dimi (6), ‘Teamleader’ Tom, ‘No-defence’ Ziggy (4), Joerie ‘no comment’ (2), Lars ’de tank’ (3), ‘Tapasboer’ Fre (K), ‘Bomber’ Sander (5), ‘Powerup’ Lieven (5), Yoram ‘kette Paul’ (2), ‘Decibel’ Thomas, ‘PDG’ Lau, ‘The Flash’ Bert (7)

Verslag: YD