Liga 2 brengt de punten uit HC ’t Noorden mee

Allereerst zouden wij toch willen starten met ons te excuseren bij de fans van onze verslagen. Ondanks dat het al speeldag 4 is, is dit pas het eerste verslag van uw favoriete ploeg. We zullen dus beginnen met een korte samenvatting van de eerste drie wedstrijden.

Speeldag 1 begonnen met een verplaatsing naar Brasschaat. Ondermaatse prestatie van onszelf tegen een sterk Brasschaat en op het einde nog een gelijkspel uit de brand gesleept.
Speeldag 2 thuis tegen een sterk Aalst verdiend gewonnen.
Speeldag 3 thuis tegen Uilenspiegel verdiend gewonnen maar onverwacht hard voor moeten werken na een zwakke tweede helft.

Zo, dan weet u bij deze dat we aan dit weekend begonnen met een 5 op 6. Daarmee stonden we gedeeld eerste met drie ploegen. Wijzelf, Eeklo en HC ’t Noorden, tegenstander van dit weekend. Ondanks dat zij vers gepromoveerd zijn uit de liga 3 deed dit ons toch al vermoeden dat het geen makkelijke match ging worden. Tel daarbij dat zij een aantal oud Sasja spelers in hun rangen tellen die het klappen van de zweep kennen en er bij ons een aantal mensen ontbraken en dan wordt het al helemaal geen makkelijke opdracht. Zigi revalideert namelijk nog steeds van zijn blessure van vorig jaar, Thomas heeft zijn jaarlijkse blessure opgelopen en Sander was de Amsterdamse walletjes gaan verkennen.

Dat het een spannende match zal worden blijkt ook onmiddellijk op het terrein. Tot in de 20ste minuut is er geen van de beide ploegen die er in slaagt om een kloof te slaan van meer als een doelpuntje verschil. Het moet voor de toeschouwers naast een handbalmatch ook een beetje geleken hebben op haasje over. Bij ons zijn het Lieven, Lars en Dimi die de goals voor hun rekening nemen. Voor hun blijkt al snel dat Claessens, De Bruyn en Dubois de mannen met ervaring zijn om in het oog te houden. De verdediging werd dan licht herschikt waardoor zij iets moeilijker tot scoren konden komen en Yoram en Laurens zorgden met hun eerste goals voor een 10-12 tussenstand na 21 minuten. De tegenstander klampt wel aan maar Yoram doet met 4 goals in de laatste minuut een aardige duit in het zakje richting een voorsprong aan de rust. Het feit dat het verdedigend toch niet zo slecht georganiseerd is zorgt voor een 13-16 stand aan de rust.

Zo verder doen en de match is gewonnen wordt er gezegd, en zeker de eerste tien minuten van de tweede helft zijn belangrijk. Het zijn natuurlijk clichés en dat zorgt er voor dat ze die in de andere kleedkamer ook aanhalen. En het moet gezegd dat zij die boodschap iets beter begrepen hadden. HC ’t Noorden kwam een pak gretiger en gemotiveerder uit de kleedkamer en smeerde ons in de eerste 4 minuten van de tweede helft een droge 4-0 aan. Weg voorsprong dus en 17-16 in het krijt plots. De trouwe lezer van onze verslag van vorig jaar weet echter dat de traditionele dip van de liga 2 nooit een hele helft duurt. De vraag was hoe lang het ditmaal zou zijn. Wel, het was beperkt tot slechts zes minuten. Na deze zes minuten en een 19-18 op het scorebord was het onze beurt om even 4 doelpunten op een rij te maken. Orde hersteld  dus en terug 3 goals voor. Na een goal van hun volgenden er zelf terug 4 van ons. 20-26 dus na 16 minuten en misschien het sein om de match rustig uit te spelen maar niks is minder waar. We kunnen de voorsprong wel vast houden tot de 20ste minuut maar plots krijgen we er terug 4 om de oren. En in de 27ste minuut komen ze zelf terug tot op 1 doelpunt. Gelukkig kunnen we de gelijkmaker vermijden wat mentaal toch een groot verschil maakt en Dimi en Lars  weten er 30-33 van te maken. Ondanks nog een tijdstraf wegens een kleine reclamatie van ondergetekende in de laatste minuten komt onze overwinning hierdoor nooit meer in gevaar.  Eervolle vermelding nog voor Yoram. Na de eerste penaltymissers van Dimi en Lieven nam hij de volgende 4 allemaal met succes voor zijn rekening waarmee hij toch een bepaald aandeel had in de overwinning en het zal ook geen kwaad gekund hebben voor zijn statistieken.

Twee welverdiende punten konden dus mee in kabas naar Lebbeke. En het zouden wel eens zeer kostbare punten kunnen blijken want ik vermoed dat er maar weinig ploegen hun punten daar zo dicht tegen de Nederlandse grens mee naar huis zullen nemen.

Toen zondag dan ook nog eens bleek dat Eeklo had verloren op Uilenspiegel kwamen we voor het eerst dit seizoen alleen aan de leiding in de liga 2. Het is uiteraard nog zeer vroeg dag en ze delen de prijzen pas aan de meet maar ge kunt toch maar beter punten voor staan dan achter denk ik dan.

Supporters die ons in levende lijve aan het werk willen zien, zijn welkom in de Lebbeekse sporthal op 10/11/2018 voor de volgende wedstrijd tegen Lokeren.

Speelden voor Elita: Fre(g), Lars(8), Laurens(1), Joerie(2), Lieven(4), Tom(4), Yoram(6), Connor, Bert(2), Dimi(6)

Verslag: JS