Liga 2 brengt de punten mee uit Kortessem

Na het gelijkspel van vorige week was iedereen er deze week uiteraard op gebrand om terug met een overwinning aan te knopen. Aangezien Lieven, u weet wel, de voormalig topschutter van liga 1 in zijn natuurlijke habitat zijn kunsten ging laten zien en Yoram als zijn secondant werden opgestuurd naar Hasselt werd er echter afgereisd met een beperkte kern. Tom maakte na een uitgebreide huwelijksreis dan weer zijn comeback. Gezien Bart nog onderweg was van Evergem naar het verre Kortessem moesten we toch heel even onszelf opstellen.

Er werd dan ook unaniem beslist om de mannen met fysiek te laten beginnen en nog wat gewicht in de wachtkamer te houden om later in de match in de schaal te kunnen werpen.  Dit wou zeggen dat Tom, na lange afwezigheid ook onmiddellijk terug voor de leeuwen werd geworpen. En het moet gezegd dat hij dit vertrouwen niet beschaamde. Het leek wel of hij in Bali zelf een paar nieuwe dingen had geleerd en na de openingsgoal van de onvermijdelijke Dimi opende Tom direct zijn rekening in de liga 2. Er zouden er later nog vier volgen wat toch als een sterk debuut kan aanschouwd worden. Wat betreft het verdere verloop van de eerste helft zou ik eigenlijk een heel groot stuk van het verslag van vorige week kunnen kopiëren.

Er werd verschroeiend gestart en we konden direct een kloof van 4 doelpunten op het scorebord toveren tot 2-6 na 10 minuten. De volgende 10 minuten werd er om beurt gescoord waardoor de stand op 7-11 kwam na 22 minuten. Dit was vooral te danken aan goals van de alweer zeer sterk acterende Lars. Hij was op pivot praktisch onhoudbaar voor de tegenstander. Maar dan was de tijd weer aangebroken voor de ondertussen traditionele Lebbeekse dip. De volgende 8 minuten lukte het ons niet om te scoren. Kortessem profiteerde hiervan om een droge 4-0 tussenspurt te plaatsen tot een ruststand van 11-11. Alles te herdoen in de tweede helft.

Nog even vermelden dat en verraderlijk botsend shot van Sander misschien meer verdiend had maar de thuiskeeper haalde nog een ultieme reflex boven om de bal uit zijn doel te ranselen.

De tweede helft was weer van een heel ander niveau. We slaagden er terug in om ons betere spel boven te halen. De 12-12 lukte nog voor Kortessem maar dan werd een versnelling hoger geschakeld. Via Dimi, Tom en Ziggy werd nu door onszelf een 0-5 tussenspurt geplaatst. De rest van de tweede helft moet het gezegd dat we eigenlijk niet direct meer in de problemen kwamen. De match werd rustig uitgecontroleerd richting de 23-27 eindstand.

Nog een speciale vermelding in dit verslag. Een pluim voor Fre in de goal die een hele match op hoog niveau speelde en maar liefst 5 penalty’s wist te pakken.

Met een drieluik tegen Overpelt, Roeselare en Atomix dat er zit aan te komen zal het de volgende weken niet van de poes zijn om de eerste plaats in de klassering vast te houden. Supporters zijn dan ook meer dan welkom volgende week om 18u15 in de sporthal in Lebbeke.

Het foto-verslag, dankzij Lucke-Foto, kan je hier bekijken.

Speelden voor Elita: Fre, Thomas(4),Dimi (8), Tom(5), Ziggy(1), Lars(6), Joerie(3), Laurens, Sander

Verslag: JS