Liga 2 brengt reeks ongeslagen wedstrijden op 9

24 november 2018. De datum waarop Liga 2 voor de laatste maal verloren heeft. Het spreekt voor zich dat we deze reeks van ondertussen 8 wedstrijden nog wouden uitbreiden tegen Lokeren. Als ik jullie echter vertel dat Lokeren bij aanvang van de wedstrijd op een 4de plaats stond, zij twee spelers hebben in de top 4 van de topschutterstand, dat Thomas nog steeds niet aan spelen toe is na zijn operatie aan de knie,  Frankie opgeroepen was voor zijn werk en dus later ging zijn, Fre van de zon aan het genieten was in Spanje en dat de wedstrijd godbetert op een zondagnamiddag werd gespeeld dan begrijpt u dat het geen evidentie was om deze wedstrijd al winnend af te sluiten. Gelukkig kon Thomas wel een helft komen coachen en waren Cedric, Connor en Ewout van de partij om ons de nodige steun uit de J18 te geven. Als dan ook nog bleek dat onze harde kern zich in de tribune bevond was onze spirit snel terug gevonden.

Dit bleek ook onmiddellijk in de eerste minuten. Na enig aftasten maakte Lieven de eerste goal in de tweede minuut, onmiddellijk gevolgd door een treffer van Lars. Daarna is het de beurt aan Dimi om er twee binnen te leggen. Bij Lokeren hebben Lange en De Bondt dan echter al laten zien waarom ze zo hoog in de topschutterstand staan. Met respectievelijk 2 en 1 goal zorgen ze voor een 3-4 tussenstand na vier minuten. De goede lezer heeft al gemerkt dat er dus 7 goals gemaakt zijn op 2 minuten. Het tempo ligt dan ook verschroeiend hoog en zal de rest van de eerste helft eigenlijk niet meer zakken. Het is echter vooral aan onze kant dat de goals de volgende minuten blijven vallen. Zowel Bert, Zigi, Dimi, Lars en Lieven vinden nu vlot de weg naar de goal. Lokeren kan daar via De Bondt 1 treffer tegenover plaatsen in 9 minuten. Wijzelf maken er 9. Na 13 minuten is de stand dan ook 4-13 in ons voordeel. De ruime voorsprong zorgt er voor dat de storm in zekere mate toch gaat liggen en de wedstrijd gaat vanaf dan iets gelijker op. Ieder kan om beurt scoren. Alleen in de laatste 5 minuten kunnen we nog een 1-4 tussenspurt plaatsen. Waardoor de stand 13-23 op het bord flikkert bij het ingaan van de rust. In deze periode voor de pauze hebben onze versterkingen van de J18 zich ook al aardig kunnen tonen. Ewout pikt geregeld zijn goaltje mee en Cedric ranselt menig bal uit zijn doel. Waaronder zelf een penalty van De Bondt.

Na de rust krijgen we eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Na een 0-3 in de eerste minuten wordt er min of meer om beurten gescoord. Wederom ook met Ewout enige keren aan het kanon. Het is ook hij die de beruchte dettigste kan binnen lappen. Schol Heidi en Bart! We zitten dan in minuut 13 van de tweede helft en de stand in 19-30. Door deze ruime voorsprong gaat de voet eigenlijk niet meer op het gaspedaal in de tweede helft. ‘Op ralentie’ dus richting het einde van de wedstrijd. Al moeten we hier toch lessen uit trekken. Een verschuiving in verdediging van Lokeren en het iets slapper verdedigen van ons in de tweede helft maakte het ons op bepaalde momenten toch nog behoorlijk moeilijk. Lokeren speelde namelijk zeer verdienstelijk en bleef ook goed handbal spelen. Ondanks dat sommige scheidsrechterlijke beslissingen toch niet altijd in hun voordeel uitvielen. Een pluim dus voor deze toch zeer jonge ploeg. We slagen er toch nog in om ook de tweede helft met 1 doelpunt verschil in ons kamp te trekken. 18-19 na de rust en een 31-42 eindstand in totaal. Nummer 9 dus in de reeks van ongeslagen wedstrijden.

Op zaterdag al had Dendermonde vlot de maat genomen van Aalst, de enige ploeg die ons in die reeks van 9 wedstrijden een punt afhandig heeft kunnen maken. Het spreekt dus voor zich dat Dendermonde ook meer als klaar is voor de derby van volgende week. Zij zullen er alles aan doen om de titelstrijd in Liga 2 spannend te maken tot op het einde. Het zal dus aan ons zijn om ons beste handbal boven te halen en zo te trachten onze reeks ongeslagen matchen op 10 te brengen. Wij rekenen hiervoor uiteraard op onze supporters die voor, na of tijdens hun spaghetti van het Spaghettifestijn ons uit volle borst kunnen aanmoedigen. Dendermonde staat op de tweede plaats in het klassement op 7 punten achterstand. Met de nummers 3 en 4 al op 10 en 11 punten op slechts zes wedstrijden van het einde van de competitie zou deze match wel eens cruciaal kunnen blijken. Dit geeft dus allemaal nog wat extra cachet aan een altijd al geladen derby. Deze triller is vanaf 18u15 te volgen komende zaterdag in de Lebbeekse sporthal. Tot dan!

Daarna om 20u15 nog tophandbal met onze Liga 1 die het in een waar degradatieduel opnemen tegen Merksem. Ook daar alle steun meer dan welkom!

Speelden voor Elita: Cedric(g), Lars(5), Sander, Laurens(1), Joerie(5), Lieven(7), Dimi(6), Tom, Yoram(2), Bert(3), Connor, Ewout(5), Zigi(8)
Verslag: JS