Liga 2 dendert verder

Na de overtuigende zege tegen Mechelen van vorige week kwam ditmaal Eeklo op bezoek in de Lebbeekse sporthal. De vraag was of Lebbeke de vorige week ingezette heropleving kon verder zetten. Thomas en Laurens zouden het niet weten aangezien zij de Brugse binnenstad onveilig aan het maken waren in plaats van de Lebbeekse sporthal. Ik vrees dat dit wel eens gevolgen zou kunnen hebben voor Laurens zijn basisplaats die hij sinds vorige week veroverd had. Bij de aankomst van Eeklo in de sporthal bleek dat er ook bij hun enkele spelers met andere verplichtingen waren. Topschutter Borgers was niet van de partij en ook zijn linkerhand Longueville had de verplaatsing niet mee gemaakt. Geen reden voor onderschatting echter. Het is dikwijls op die momenten dat de rest van de ploeg opstaat.

We slaagden er echter in om van bij het begin van de wedstrijd onze intenties duidelijk te maken en de match in handen te nemen. Het duurt tot in de tweede minuut alvorens het openingsdoelpunt valt maar de manier waarop is veelzeggend. Goed verdedigen leidt tot een snelle tegenaanval die aan de overkant vlot wordt afgewerkt. Dit wordt het recept voor het hele eerste kwartier. Het verdedigend blok staat als een huis en het tempo is verschroeiend (of zo voelde het toch).

Na een kwartier heeft Eeklo twee keer gescoord terwijl er voor Liga 2 al 11 doelpunten op het scorebord prijken. Er worden dan enkele wissels doorgevoerd omdat er bepaalde personen al naar hun adem moesten zoeken (daarbij moet gezegd dat het voor ondergetekende lang geleden was dat hij in de basis gestart was en dat Sander ziek geweest was. Er is dus zeker geen gebrek aan fysiek). Dit vormde echter geen enkel probleem, de wisselspelers namen gewoon over waar de andere gestopt waren. Eeklo vindt wel iets vlotter de weg naar doel in de rest van de eerste helft maar ons echt komen bedreigen lukt niet. Daarvoor worden onze kansen te vlot afgewerkt. Na 30 minuten staat dan ook de verdiende 22-12 voorsprong op het scorebord.

Na de koffie bleek al snel dat we de wedstrijd op ervaring konden uitcontroleren. Er werd niet meer dezelfde snelheid aan de dag gelegd en ook verdedigend was het niet meer zo muurvast als voor de pauze. Iedereen bleef echter wel geregeld zijn goaltje meepikken waardoor we ook in deze tweede helft nog 15 goals wisten te maken. De balans van de tegengoals was dezelfde als in de eerste helft. Met een totaal van 24 tegengoals en 37 gemaakt kunnen we zeker niet ontevreden zijn. De concentratie in de tweede helft kon misschien iets hoger maar we zullen dit maar wijten aan de grote voorsprong.

Later bleek dat zowel Dendermonde, als Waasmunster, onze naaste belagers in de stand punten hadden verloren. We staan, met een balans van 7 gewonnen wedstrijden, 1 gelijkspel en 1 verliespartij, voorlopig dus aan de leiding met twee punten meer dan de eerste achtervolgers.

Een overwinning volgende week in en tegen Gent zou er voor zorgen dat we met minstens deze voorsprong, en een goed gevoel, de winterstop in kunnen. Alle steun zal dan ook welkom zijn. De supporters kunnen ons komen aanmoedigen in sporthal Hekers zaterdag 15/12 om 18u15. Het antwoord op de vraag of Laurens zijn basisplaats van vorige week terugkrijgt of dat het bezoek aan Brugge hem zuur opbreekt leest u uiteraard in ons volgende verslag.

Speelden voor Elita: Fre(g), Lars(5), zigi(5), Sander(1), Tom(2), Bert(5), Joerie(6), Lieven(6), Yoram(3), Dimi(4)

Verslag:JS