Liga 2, ervaring wint het van de jeugd

Een gewaarschuwd mens telt voor twee..
Na de oefenpot in Augustus wisten we dat winnen in de Hekers een uitdaging zou worden. Gent heeft een jonge sterke ploeg die er met veel overtuiging tegen aan vliegt. Het was die kennis die we nodig hadden om iets beter aan de wedstrijd te starten.

Gent vree wijs gestart.
De wedstrijd begon bij de tos wanneer Dary de arbitrage vroeg om van kant te wisselen. Maar dit mentale steekspel had helaas weinig effect en het is opnieuw het jonge geweld van Gent dat plankgas gaf bij de start van de wedstrijd. Vinnige duels en snelle combinaties wisselden elkaar af. De verdediging stond als een huis en de afstandsschoten van Elita waaiden over de lat. Zelfs gouden stier Lieven Van Damme, die vorig jaar topschutter was in liga 1, kreeg zijn ballen niet voorbij de muur van Gent.
Don Bosco vocht voor elke bal en dwong ook de beste kansen af. Het zag er niet goed uit voor de Lebbekenaren die slechts 5 keer tot scoren kwamen in 23 minuten. Gent scoorde dubbel zo veel.

Gulden wissel.
Het verzet van Lebbeke was nog niet gebroken. De bezoekers raapten snel de moed weer bijeen voor een tegenreactie en dat loonde. Joerie Saerens viel in met enkele rake shots en zorgde voor hoop. Gent wankelde even, maar haalde de rust zonder meer kleerscheuren. 12-9

Na een donderpreek de tweede helft tegemoet.
Dary en Bart hadden het team op scherp gesteld tijdens de pauze, want Lebbeke kwam vol vertrouwen op het veld. Dimitri verbaasde de verdediging met enkele flukse bewegingen, en invaller Yoram lobt enkele ballen binnen de palen in zijn gekende stijl.
Gent had een opkikker nodig om opnieuw in zijn kansen te geloven, maar dat stond Lebbeke niet toe. Onze verdedigers hielden de Gentenaars ver weg van de doelnetten en waren niet van plan om de touwtjes nog uit handen te geven.

Het blok Rottiers.
Het grootste gevaar in de tweede helft kwam uit tegenaanval, maar doelman (en tapasboer) Fré zorgde voor delirium door ook meerdere van deze knap uit zijn doel te weren.

Gecontroleerd uitspelen.
Het intensieve verdedigingswerk eiste zijn tol en sterkhouder Thomas Janssens ging er bij liggen. Twijfel ging doorheen de rangen maar toen ook Thomas Braeckman 10 minuten voor tijd uitviel bij Gent vanwege een rode kaart wist iedereen dat Lebbeke met de 2 punten naar huis zou gaan. Gent legde zich bij de nederlaag neer en liet Lebbeke de wedstrijd gecontroleerd uitspelen. De onvermoeibare Joerie Saerens werkte nog enkele aanvallen af en de Gentenaren kwamen nog slechts twee maal tot scoren toe.

Eindstand 20-24. Hoewel we de eerste helft toch liever snel vergeten, is het een goede prestatie van de Elitianen. We kunnen met goede moed uitkijken naar de derby van volgende week tegen Waasmunster.

Verslag: LDL