Liga 2 gaat winterstop in op tweede plaats

Voor de laatste wedstrijd van 2017 stond voor de Liga twee een tripje naar Mechelen op het programma. De stad van de Sint-Rombouttoren, Technopolis, mooie wandelingen langs de Dijle en uiteraard ook Planckendael. Thuisstad echter ook van Welta. En aangezien zij voor deze wedstrijd toch op een mooie vierde plaats vertoefden in het klassement beloofde het alles behalve een gezondheidswandeling te worden. De Mechelse bezienswaardigheden zouden dus voor een andere keer zijn.

Daarbij komt nog dat na de langdurige kwetsuren van Thomas en Ziggy ook Sander verstek moest geven voor deze wedstrijd. Hij had nochtans juist zijn draai gevonden op linkerback. Veel beterschap he makker! Komt daarbij dat Laurens, als een echte PDG, een tournée generale moest gaan geven bij Pascalleke.

Er zat voor ons dus niets anders op dan om een ander blik toptalent open te trekken. Brend werd uit zijn kazerne ontvoerd, Bart werd opgevorderd uit de regio, met Matthias haalden we een ware snelheidstrein weg uit de Liga 1 en met Brent kregen we ook een vat vol temperament mee van onze Liga 1 collega’s. Dit alles zorgde er toch voor dat we meer dan gewapend waren voor deze wedstrijd.

Er werd begonnen in de ondertussen reeds vertrouwde opstelling. Yoram op Linkerhoek omdat Tom nu eenmaal op back moet beginnen, Tom op linkerback omdat Dimi nu eenmaal op het midden moet starten, Dimi in het midden omdat Thomas geblesseerd is, Lieven op rechterback omdat hij daar toch topschutter van de Liga 1 is geworden, ik op rechterhoek omdat ik daar het minste in de weg loop en iemand toch die job van de Ziggy moet overnemen, Lars op pivot omdat dat nu eenmaal een logische keuze is en Fre nam zijn vertrouwde plaats in de goal weer in omdat we nu eenmaal geen andere keeper hebben. En oké ja, ook omdat hij gewoon al een heel seizoen op een hoog niveau staat te keepen.

Ondanks deze ondertussen toch vertrouwde posities werd er deze week begonnen met de traditionele Lebbeekse dip. Er werden wel een aantal kansen bijeen gespeeld maar de Mechelse goalie trok alle ballen naar zich toe. Of waren het wij die gewoon op hem gooiden? Dit laat ik in het midden maar het feit is dat de eerste goal pas in de 3de minuut viel. En dan nog wel aan de overkant. Lieven zorgde met een goal in de 4de en de 6de minuut wel voor een 1-2 tussenstand maar daarna was het even al Mechelen wat de klok sloeg. Een droge vier-nul in de volgende 2 minuten was ons deel waardoor we tegen een 5-2 achterstand aankeken. Was deze valse start te wijten aan de afwezigheid van onze vaste Liga 2 supporter? Ik weet het niet, maar het duurde alleszins tot de 10de minuut alvorens het juiste elan werd gevonden. Via een 3-0 tussenspurt van ons uit werden de bordjes terug gelijk gehangen op een 5-5 na 16 minuten. Niet echt een attractieve wedstrijd om volgen tot dan lijkt mij. Tussen de 16de en de 24ste minuut werd er afwisselend gescoord waardoor we op een 12-11 tussenstand uitkwamen na 24 minuten. Met de inbreng van Matthias voor Yoram en Brend DD die mij kwam vervangen kunnen we echter wel zeggen dat er een pak meer snelheid in de ploeg kwam. Brend die zijn eerste match van het handbaljaar speelde was zeer secuur in verdediging en meer dan verdienstelijk aanvallend. In de laatste vijf minuten van de eerste helft lieten we Mechelen niet meer toe om te scoren en lukten we zelf 6 goals op een rij. Een daarvan een penalty van Dimi, een trouwe lezer van onze verslagen weet al dat deze natuurlijk rechts beneden werd geplaatst. Na enige missers in de voorbije weken bleek dit vandaag terug het succesrecept. Rusten werd gedaan bij een 12-17 tussenstand.

Na de rust werd begonnen met dezelfde opstelling als in het begin maar met een heel andere ingesteldheid. Er werd begonnen zoals de eerste helft geëindigd was, 5 minuten zonder goal voor Mechelen en zelf werden er drie in het mandje gelegd. Gezien deze betere start kwam de overwinning in deze tweede helft eigenlijk nooit in gevaar. Grootste wapenfeit in deze tweede helft was het Liga 2 debuut van Bartje. Hij toonde wat hij in zijn mars heeft op de pivot. De carrosserie van de sterkste tank maar de draaicirkel van de fijnste ballerina. Ongeacht of er nu een speler van Mechelen op zijn rug lag of niet. Drie ballen gekregen, 2 goals gemaakt, een penalty gekregen (rechts beneden door Dimi uiteraard) en een twee minutenstraf voor de tegenstander. Geen slecht gemiddelde voor een debuut lijkt mij. Ik hoorde in de wandelgangen al de vergelijking opgaan met de legendarische Piet Maesschalck. En dan zeker niet enkel qua lichaamsbouw. Gezien de ruime voorsprong werd er afgesproken dat ik, ondanks het jabala-drama van tegen Lokeren, de volgende penalty mocht nemen. Yoram voelde echter mijn hete adem in de onderlinge topschutterstand en eiste de bal toch op. Om een Grieks drama op het terrein te vermijden liet ik hem maar begaan.  Maar gelukkig maakte hij de kans wel af want het zou zijnen besten dag ni geweest zijn anders ;-). Met deze penalty kwam er ook een einde aan de tweede helft. 24-36 eindstand en een verdiende overwinning voor Elita.

Via dit verslag wil ik namens de hele ploeg toch nog onze stand-ins bedanken. Brend als er nog dagen zijn dat je uit de kazerne mag ben je altijd welkom om met ons mee te spelen. Bartje, als ze jou in de Regio niet meer willen, wij kunnen altijd nog ne pivot gebruiken, we hebben er nog maar drie. Matthias en Brent, ik veronderstel dat ze jullie meer nodig hebben bij de Liga 1 maar ook jullie zijn steeds terug welkom. Daarbij komt dat jullie vanaf heden dan ook mee opgenomen zijn in de topschutterstand van de Liga 2. Al een reden op zich om eens met ons mee te doen lijkt mij.

Als laatste ook nog een dankwoord voor Anja, zij ving de afwezigheid van Lowie in de tribune perfect op.

De trouwe lezers van het verslag gaan wij bij deze wel even moeten teleurstellen. We gaan namelijk een winterslaap in tot het weekend van 27 januari 2018. Het zal dus tot dan wachten zijn om het wedervaren van de Liga 2 terug te volgen. Wij willen iedereen wel bedanken voor het lezen en voor de talrijke opkomst in de Lebbeekse sporthal. Jullie zijn terug welkom op 27/01/2018 voor de eerste thuismatch van het volgende jaar.

Speelden voor Elita: Fre(g), Matthias(3), Dimi(7), Tom(2), Yoram(6), Lieven(6), Brent(2), Lars(5), Brend(2), Joerie(1), Bartje(2)

Verslag: JS