Liga 2 kon zijn mannetje niet staan

De belangrijkste weken voor de Liga 2 zijn volop aan de gang. Vorige week werd er nog nipt gewonnen op Overpelt. Maar aanvallend zouden we zeker uit een ander vaatje moeten tappen deze week.

We konden opnieuw beroep doen op Dimi, maar Joerie moest het laten afweten. Onze legioenen werden dan maar opnieuw versterkt door Brent, Bart, Matthias, Gerben en Kwinten.

Bij voorbaat al veel dank aan Robben om zich 60 min warm te houden, alsook aan Kwinten wiens zijn fysieke inspanningen dit weekend meer dan noemenswaardig waren.

Afworp werd gegeven en het was onze voormalige topscoorder die zijn eerste tegen de netten joeg. Roeselare dat gebrand zat op een revanche van de verloren heenwedstrijd (24-25) kon onmiddellijk de bordjes gelijk hangen. Maar van hun vurigheid was verder geen sprake. Via Tom en Lars kwamen we snel op 5-1 en zo tot 7-3 door alweer Tom en Lars. We gingen nog even door en Roeselare kwam ook meer in de wedstrijd. 9-4 na een kwartwedstrijd. De aanvallende motor begon echter te sputteren en gedurende 10 minuten konden we niet meer scoren.

Roeselare hun vuur begon dan toch te branden en zij kwamen geleidelijk langszij, er-op-en-erover, 9-10 na 25 min. Lars en Gerben scoorden nog eens in die laatste 5 minuten, maar de West-Vlamingen konden zelf ook nog 3 maal scoren. 11-13 bij de rust.

We zouden ons moeten herpakken om een blamage te vermijden. Na de rust ging de wedstrijd gelijk verder. We konden elk onze goals maken maar het was steeds Roeselare dat de voorsprong probeerde uit te bouwen. Gelukkig konden we steeds bijbenen, zo getuigde 15-15 na 10 min, 17-17 na het kwartier en 20-20 na 20 minuten in de tweede helft. Vanaf dan kun we Roeselare niet meer bijbenen, we blijven telkens steken op 1 goal achterstand. In de 29e minuut wordt deze voorsprong van de bezoekers nog groter 23-25. Het kalf lijkt verdronken en net zoals vorige week proberen we nog een slotoffensief op te zetten. Tom prikt nog eens tegen en voor dat de laatste minuut ingaat staan we opnieuw op 1 doelpunt. Een gelijkspel is ons ultieme doel.

Een scenario als vorige week in Overpelt lukt ons jammer genoeg niet. Het shot van Lieven gaat deze keer niet binnen op de buzzer. 24-25 eindstand. Ons tweede verlies thuis, na de heenwedstrijd tegen Atomix, is een feit. Roeselare heeft zijn revanche beet en nadert tot op 2 punten in het klassement. Atomix wint waardoor zij opnieuw de eerste plaats bestrijken.

Volgende week staat de topper op het programma in de Haachtse sporthal. Wie wint, neemt de eerste plaats in het klassement en neemt een grote optie op het kampioenschap met nog 3 wedstrijden te spelen. Wij zijn alvast mathematisch zeker van onze plaats in de top 3 maar ambiƫren volop het kampioenschap.

Leuk weetje: Na de topper dit weekend kijkt de top drie elk om beurt nog dezelfde ploegen in de ogen. Desselgemse, Lokeren en Uilenspiegel kunnen nog een groot aandeel hebben in de ontknoping aan de top.

Speelden voor Liga 2 : Gerben (1), Brent VD (4), Lars (5), Tom (4), Lieven (4), Yoram, Matthias (3), Sander, Fre (g), Dimi (3), Kwinten, Bart VR en het spook Laurens.

Verslag: YD