Liga 2 pakt eerste overwinning van het prille seizoen

Voor de eerste match van het nieuwe seizoen stond er direct een echte kraker op het programma. Een derby tegen Aalst wat dit jaar onze dichtste verplaatsing is. Het verleden leert dat deze matchen altijd op het scherp van de snee worden gespeeld en dat zou dit jaar zeker niet anders zijn. Het element dat Lars “tankske” De Buyser onze ploeg dit seizoen heeft ingewisseld voor Aalst geeft nog wat extra cachet aan de wedstrijd.

Bij ons was Thomas nog licht geblesseerd maar stond wel al op het blad en is Bert waarschijnlijk nog tot nieuwjaar niet beschikbaar. Yoram zat nog met de babyblues maar met Connor en Staf hebben we echter wel wat jong bloed dat ons komt versterken en Jelmer zakt af van Liga 1 om onze rangen te vervolledigen. Dit zorgt er voor dat we toch met voldoende wapens aan de wedstrijd kunnen beginnen. Dit zou ook wel nodig zijn aangezien er een paar mannen met de nasleep van een trouwfeest op vrijdag moesten omgaan.

Er wordt gretig gestart in de eerste minuten met onmiddellijk een treffer van Lieven, u weet wel nog, ooit nog topschutter in Liga 1 geweest. Zijn voorbeeld wordt gevolgd door Dimi, Sander en Zigi. Tussendoor weet Kiekens voor Aalst echter ook twee treffers tegen te scoren. En dit zouden niet zijn laatste treffers van de avond worden. Als hij dan ook nog een assistentie begint te krijgen van zijn medemaats, gaat het redelijk gelijk opgaand naar 6-8. Op dat moment is het terug Kiekens die drie maal na elkaar aan het kanon staat. Bij een 9-8 stand na 16 minuten komt Aalst dan ook voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong. Er volgen dan drie doelpunten van ons maar echt afstand nemen is voor geen van beide ploegen weg gelegd. Via 12-12 na 26 minuten en een 14-14 in de 30ste minuut lijken we te gaan rusten bij een gelijke stand. Een snelle treffer van Tom zorgt echter nog voor een krappe voorsprong voor ons aan de rust. 14-15 dus en zeker nog niets gespeeld.

Na de rust is het in eerste instantie Lars die ons pijn doet. Met twee treffers, afgewisseld met 1 van Sander, brengt hij Aalst terug langszij. Daarna volgt echter een korte periode waarin Dimi en Lieven hun duivels ontbinden. Ze scoren samen 5 treffers op rij en via deze 5-0 tussenspurt wordt het 16-21 na 9 minuten. Je zou kunnen verwachten dat we van daar uit de wedstrijd enigszins zouden kunnen gaan controleren. Niets is echter minder waar. Aalst blijft in ons zog en knabbelt zelf zachtjesaan aan de achterstand. Laurens zorgt, met een onvervalst Champions League-doelpunt achter de rug, wel nog voor 23-27 na 20 minuten maar dan is het Aalst dat drie doelpunten op rij kan scoren. Ondergetekende pikt van op de cirkel wel nog een doelpunt mee op assist van een sterk spelende Dimi maar dan is het weer twee maal de beurt aan Aalst.

De goeie tellers weten dat we dan op een 28-28 tussenstand zijn aangeland. Als ik u daarbij zeg dat dit na 25 minuten in de tweede helft is, weet u al dat er zich een spannende eindfase aankondigt. Academisch is het dan allemaal niet meer maar het zijn Dimi en Lieven die hier in eerste instantie het best mee omgaan. Aalst is echter niet onder de indruk en via weerom Kiekens (goed voor 8 doelpunten zaterdag) en Bombeeck wordt het 30-30. Fre bekroont zij sterke wedstrijd dan echter met een geslaagde lange pas naar Tom die al even geslaagd afwerkt. 1 doelpuntje voor met nog dertig seconden te gaan waarop Aalst zijn laatste time out pakt. Ze stemmen hun aanval af en zetten deze na de time out geduldig op en krijgen ook nog twee shots richting goal maar beide worden geblokt waarna het verlossende eindsignaal volgt. Een nagelbijter met het kleinste verschil dus om de competitie te starten. Een welgekomen overwinning in deze fel bevochten maar al bij al sportieve wedstrijd. Tegen een toch wel sterk spelend Aalst. Weinig ploegen die hier punten zullen rapen veronderstellen we.

De eerste twee punten zijn dus binnen waarbij nog een speciaal dankwoord voor de meegereisde supporters. Volgende week presenteren we ons terug aan ons thuispubliek. Dit om kwart na zes zaterdag wanneer we Uilenspiegel in de ogen kijken. Het spreekt voor zich dat deze overwinning naar meer smaakt en dat we dit volgende week willen verder zetten. Wij hopen dan ook op jullie aanwezigheid en steun!

Speelden voor Elita: Fre (g), Connor, Lieven (6), Sander (3), Jelmer (1), Laurens (3), Joerie (2), Dimi (8), Staf, Zigi (5), Tom (3), Thomas

Verslag: JS