Liga 2 raapt punten in Waasmunster

Na dat de herneming na de winterstop vorige week vlot was verlopen stond deze week een echte derby op het programma. Voor onze kortste verplaatsing van het seizoen dienden wij ons op zaterdag aan te melden aan sporthal Hoogendonck voor de wedstrijd tegen Waasmunster. Aangezien zij in de heenronde, samen met Atomix, de enige ploeg waren die ons punten afhandig konden maken waren wij er natuurlijk op gebrand om hiervoor revanche te nemen. Onze ploeg voor deze revanche zag er weer helemaal anders uit dan de vorige week. De harde kern blijft op zich wel dezelfde, maar deze keer kwamen Gerben en Brent afgezakt uit Liga 1 om ons te assisteren in deze wedstrijd. Quinten daarentegen was ditmaal rechtstreeks voor Liga 1 geselecteerd dus kwam hij onze gelederen niet versterken. Fre was terug van zijn pelgrimstocht en nam zijn vertrouwde plaats in doel in en Bart deed wel een truitje aan voor het geval het nodig zou zijn. Met de consigne om korte paal te sjotten want dat de keeper van de tegenpartij de korte paal afdekte was alles voor de wedstrijd gezegd en konden we beginnen aan de opwarming.

De wedstrijd zelf dan. Ik kan mij voorstellen dat de eerste 7 minuten van de wedstrijd niet om aan te zien waren. Geloof het of niet maar het was ook pas in de 7de minuut dat de score werd geopend. De eerste 7 minuten waren slordig langs beide zijden. En als er dan toch eens een goede aanval in elkaar werd geknutseld stonden de doelmannen pal. Was het omdat we iets later waren beginnen opwarmen? Ik weet het niet, maar ik denk dat extra opwarming zo ongeveer het enige is waaronder we deze aanvangsfase kunnen catalogeren. Vanaf dan sloeg onze motor echter aan. Zowel verdedigend als aanvallend werd er een tandje bijgestoken. Aanvallend werden de oplossingen nu opeens vlot gevonden. Zowel uit het gewone veldspel als uit tegenaanval. Enige smet daar was een gemiste penalty van Dimi. Wel degelijk rechts benden maar ook aan de verkeerde kant van de paal geplaatst. 15 gemaakte doelpunten na de dertig eerste minuten. Een meer dan aanvaardbaar gemiddelde. Verdedigend werd de deur dan weer volledig gesloten voor de tegenstander. En als zij er occasioneel toch eens door geraakten stond Fre weer te keepen als een huis. Slechts drie tegengoals in deze eerste helft. Een nieuw seizoensrecord. 15-3 ruststand dus en geen vuiltje aan de lucht.

De tweede helft was in het begin toch even iets anders als de eerste helft. Tom had op het einde van de eerste helft een 2 minuten tijdstraf gekregen. En Lieven nam ook een tijdstraf voor deze van Tom was afgelopen. Dit alles zorgde er voor dat Waasmunter In de eerste vier minuten van deze tweede helft al meer goals had gemaakt dan in de hele eerste helft bij elkaar. Door de, iets te, vlotte eerste helft kunnen we in deze tweede helft toch wel spreken van een zeker concentratieverlies. We lieten Waasmunster toe om hun spel te spelen en konden zelf niet meer het hoge tempo van de eerste helft aanhouden. De wedstrijd kabbelde aldus naar een 15-28 eindstand. De tweede helft werd dus maar met 1 goal verschil gewonnen. Het feit dat we in deze tweede helft alleen zes maal twee minuten tijdstraf hebben gekregen zal hier misschien ook wel iets mee te maken hebben.

Ik weet niet of er scheidsrechters zijn die dit verslag lezen maar ik wil voor hun toch even een kleine opmerking maken. Als een speler van 100 kilo contact maakt met een speler van 60 kilo gebeurt het soms dat deze laatste nogal spectaculair tegen de grond gaat, zonder dat hier noodzakelijk een zwaar contact aan vooraf ging. Een spectaculaire val hoeft dus ook niet noodzakelijk gelijk te staan met een twee minuten tijdstraf. Wij kunnen er ook niet aan doen dat de extra jaren bij de meeste van ons ook wat extra kilo’s hebben meegebracht. Deze extra kilo’s beletten ons echter niet om ook op tegenaanval onze goals mee te pikken. Laurens bijvoorbeeld, rondde twee tegenaanvallen zeer succesvol af. Een hiervan zelf met een zeer gevoelige lob. En laat dit nu ook net de specialiteit van het huis zijn bij Sander. Ook hij, zij het wel niet op tegenaanval maar dit volledig terzijde, maakte met een subtiel lobje een van de mooiste doelpunten van de wedstrijd. Hij zou er misschien wel meer hebben kunnen maken maar Lieven, voormalig topschutter van de liga 1, steekt niet altijd op de gepaste moment de bal door naar links. Of is het de timing van Sander die niet altijd perfect is? Die discussie ga ik aan hun zelf laten. Gezien ze hier al een heel seizoen over bezig zijn, ben ik zeker dat ze er op termijn wel uitkomen.

Rest het mij, wat deze match betreft, enkel nog mijn excuses aan te bieden aan de gemeente Waasmunster voor eventuele schade aan de sporthal. Bij de vele gemiste kansen kan het bijna niet anders dan dat er hier of daar een put in de grond of in de muur is achtergebleven. Ik wil deze gerust op mij nemen gezien het grootste deel hiervan ook door mij veroorzaakt werd.

Op het Mechelse Ploan werd zaterdag ook de wedstrijd Welta-Atomix afgewerkt. Welta slaagde er in 27-27 gelijk te spelen tegen de leider en deze zo een puntje afhandig te maken. In het klassement maken we dus een punt goed en komen we op een gedeelde eerste plaats met beiden 27 punten. De laatste zeven matchen, met daarin nog een onderling duel, bieden zich dan ook aan als razend spannend met de titel in Liga 2 als inzet.

Omdat we toch al twee wedstrijden betwist hebben na de winterstop is het toch de moment om weer de nodige rust in te bouwen. De competitie ligt twee weken stil waarna we hervatten met een thuiswedstrijd op 24/02/2018 tegen Kortessem. Gezien we ons geen verliespunten kunnen veroorloven kunnen we de steun van onze supporters natuurlijk goed gebruiken. Allemaal op post dus!

Speelden voor Elita: Fre(g), Dimi(6), Lars(3), Lieven(5), Yoram(3), Joerie(4), Tom(1), Laurens(4), Sander(1), Brent, Gerben(1)

Verslag: JS