Liga 2 sluit moeilijke match winnend af

Na het verlies van 2 sterkhouders, Sigi & Thomas, werd er voor de wedstrijd tegen Brasschaat beroep gedaan op 2 jong vergane gloriën, Kwinten en Jochen, om onze ploeg te versterken.

Noemenswaardig feit: Vrijdagavond werd naar jaarlijkse gewoonte de Lebbeekse ijspite en de daarbij horende “kottekes” geopend. Naar goede gewoonte offerden enkele spelers zich om dit evenement bij te wonen en zich te verzekeren dat de kottekes die avond eveneens gesloten werden.

De correlatie tussen de ijspiste en de slechte start van Elita moet nog bewezen worden, maar een feit was dat Elita na 8 minuten 6-2 achterstond. Tot aan de eerst time-out vinden bij Elita enkel familie Moeyersoons – Philips de weg naar het doel. De neefjes maakten 7 van de 8 Elita doelpunten het eerste kwart. In deze periode was de man in form bij Brasschaat Quinten Smits, een speler met een recent Lebbeeks verleden. Hij trof 3 maal raak.

Na een korte adempauze en de nodige hydratatie, sloeg de motor bij de meeste toch aan. (Sommigen, waaronder ikzelf, gingen ook snel in overdrive). Er werd eenvoudig en efficiënt handbal gespeeld, waardoor iedereen tot scoren toekwam. Lieven Van Damme, u kent hem waarschijnlijk nog als de topschutter Liga 1 vorig seizoen, scoorde 3 maal en liet eveneens anderen scoren. (Dit laatste is toch een opmerkelijke prestatie voor Lieven. Goed gedaan makker!)

De laatste 7 minuten van de eerste helft vond Fré dat het plezant genoeg was geweest en zette een figuurlijke muur neer voor zijn doel. Dankzij een 6-0 tussenspurt konden we gaan rusten met een 16-11 tussenstand.

Brasschaat vatte de 2de helft het meest gemotiveerd aan en kwam na 5 minuten terug tot op 2 doelpunten 18-16. Dimi, Tom & Yoram toonden even hun individuele klasse, waarbij de stand met nog een kwartier te spelen 25-16 stond.

Een vaste fan van onze verslagen vraagt zich nu waarschijnlijk af wanneer het traditionele Elita dipje de kop zal opsteken. Ook deze week stellen wij u niet teleur. In het laatste kwartier krijgt Joerie, onze rots ad interim na de blessure van Thomas, 2 maal een terechte 2-minuten tijdstraf. In deze periode nadert Brasschaat terug tot op 1 punt 25-24.

Gelukkig beschikken enkele van onze spelers over individuele flitsen. Bedankt Tom, Yoram, Joerie en ikzelf om toe te kijken hoe de andere spelers hun kwaliteiten bovenhaalden om deze wedstrijd te beslissen.

Met het oog op de topper van volgende week in Mechelen, lijkt het me aangewezen om ons te inspireren op onze eerste helft, waarbij het collectieve spel duidelijk beter was. En niet op een 2de helft waarin Elita het samenspel achterwege liet en meer de individuele kansen opzocht.
Gezien ikzelf twijfelachtig ben voor deze partij, dunt onze kern mogelijks nog verder uit. (last aan mijn enkel, “pejerij”, obesitas, … de mogelijke oorzaken liggen voorhanden.)

Zoals reeds aangehaald in het begin van het verslag, wensen wij Kwinten en Jochen uitdrukkelijk te bedanken om ons uit de nood te helpen. Jochen, jammer dat je slechts 5 minuten mocht invallen. Top makker!

Kwinten, bedankt om onze bank 60 minuten te verwarmen (en nadien dit nogmaals te doen voor de eerste ploeg!) Bedankt kleine broer! All kidding a side: Ne super merci van de hele ploeg!

Speelden voor Elita: Fre(g), Kwinten(g), Dimi(10), Lars, Lieven(7), Yoram(4), Joerie(3), Tom(4), Laurens(2), Sander(1), Jochen

Verslag: Thierry Sandér