Liga 2 trekt zich terug op gang met een overwinning

Zes weken na de vorige competitiewedstrijd moest de Liga 2 zich terug aandienen voor deel twee van de competitie. Met Don Bosco Gent als tegenstander konden Lieven en Sander enkele oude bekenden terug zien. De vraag was wel hoe de Liga 2 zich ging gedragen na de winterstop. Deze was voor de meesten onder ons namelijk niet echt gebruikt om de conditie verder aan te scherpen. Wel in tegendeel. De hoeveelheid training, die sowieso al niet te hoog ligt bij ons, werd tijdens de winterstop nog verder teruggeschroefd. Gelukkig had ieder toch minstens een maal getraind om die eerste feestkilootjes toch al te verbranden.

Op Zigi en Thomas kon nog steeds geen beroep gedaan worden gezien hun langdurige kwetsuren. Wij hopen dat Thomas zijn vinger op korte termijn terug wat normalere proporties aanneemt en wensen Zigi veel succes voor zijn operatie van donderdag!

Ook Fre was niet beschikbaar voor deze confrontatie. Moest hij weer op stap met de wandelclub of was het een pensioen feest, ik weet het niet juist meer, maar het was alleszins Sander die zijn keepersplunje had aangetrokken. Het enige dat we hem moesten beloven was om niet beneden te sjotten.

We verwelkomen wel een nieuwe speler in ons midden. Quinten, die onlangs zestien jaar geworden was, is hierdoor eindelijk speelgerechtigd bij de Liga 2. Een welkome versterking die direct vrolijk meebikkelde. Ook coach Bart deed zijn outfit aan om ons te helpen in deze wedstrijd.

Onder deze, niet al te gunstige omstandigheden werd de match tegen Gent aangevat. Als je de hierboven vermeldde achtergrondinformatie echter niet in je bezit had was hier weinig tot niets van te merken. De score werd geopend door Yoram die van op hoek zijn vertrouwde korte paal opzocht. Dit zou zijn eerste van maar liefst 7 goals worden in de eerste periode. Het zouden er nog meer kunnen geweest zijn maar hij wrong hier en daar nog een schitterende assist de nek om. Naar het goede voorbeeld van Yoram werd ook bij de rest het gaspedaal ingedrukt en konden we een 4-1 tussenstand noteren na 4 minuten. Gent kwam nog even mee tot een 6-4 tussenstand na 12 minuten maar dan werd een 5-0 tussenspurt geplaatst door een, al zeg ik het zelf, sterk spelend Lebbeke. De bal ging goed rond en de vrije man werd vlot gevonden. Gent lukte een tegentreffer in de 18de minuut maar dit werd opnieuw gevolgd door 3 Lebbeekse treffers. Een 14-5 was dan ook de comfortabel tussenstand na 20 minuten.

Ideaal moment voor Quinten om zijn debuut te maken. Met enkele mooie acties liet hij al onmiddellijk zien dat hij de rest van het seizoen zijn mannetje zal komen staan in onze reeks. Het verschroeiende tempo wordt aangehouden tot aan de rust zodat we met een 18-10 de rust in konden. De eerste helft leerde ons wel dat onze verslagen ook in het Gentse gelezen worden. Dimi kreeg halfweg de eerste helft namelijk de mogelijkheid zijn penaltyreeks rechts beneden verder te zetten. De keeper moest hier echter van op de hoogte geweest zijn want pareerde deze met veel gemak. Wij vermoeden dan ook dat hier sprake is van voorkennis. Misschien moet ik onze troeven iets minder in de verf zetten. Als laatste nog een vermelding voor de spook-gele-kaart van Laurens. Na zeventien minuten in de eerste helft kreeg Laurens een gele kaart. Ondanks dat ieder van ons er zeker van was dat dit zijn eerste was werd hij door de scheidsrechters toch van het veld gestuurd met een twee minuten tijdstraf. Deze eerste vermeende gele kaart stond ook niet op het wedstrijdblad. Een mysteriekaart dus maar een die Laurens wel een rode kaart kost later in de wedstrijd wegens een derde keer twee minuten. Een kleine smet op de wedstrijd.

Voor de tweede helft werd in de kleedkamer de intentie uitgesproken om de intensiteit van de eerste helft vast te houden. Dit kon in het begin van de eerste helft echter niet onmiddellijk opgevolgd worden. Gent nam de beste start en kwam terug tot op 21-15 na 5 minuten in de tweede helft. Op dat moment werd het tempo echter teruggevonden en slaagden we er in een definitieve kloof te slaan. Na 20 minuten in de twee helft stond dan ook een 30-17 tussenstand op het scorebord. Lieven, u weet wel, voormalig topschutter in Liga 1 nam deze 30ste goals en het hieraan gekoppelde plateautje voor zijn rekening. Het volgende doel was proberen om een plateautje Duvels te versieren in de kleedkamer. In minuut 22 achtten de oudste en jongste speler hun moment gekomen. Coach Bart, volgens een recent opgedoken filmpje vroeger een man met een klare kijk, is deze klare kijk op zijn 51 jaar duidelijk nog niet verloren. Ondanks dat de tegenspelers allemaal zijn zonen konden zijn was het voor hun toch niet mogelijk om hem van een doelpunt te houden. Quinten, als jongste speler op het veld, vond dat hij niet kon achterblijven bij de oudste speler op het veld. In dezelfde minuut luisterde hij zijn debuut op met een treffer op tegenaanval. Een eerste wedstrijd en direct opgenomen in de topschutterstand van de Liga 2. Een sterke prestatie! Uit deze tweede helft lichten we ook nog een doelpunt van Yoram. Ook in deze tweede helft maakte hij er zes. Een ervan is echter wel uitzonderlijk. Bij een corner op rechterhoek moet Yoram zijn verdediger toch even ingedommeld zijn. De corner werd van rechterhoek over de breedte van het veld in Yoram zijn handen gespeeld en voor dat de verdediger wist wat er gebeurd was lag de bal al in het net. Niet altijd makkelijk om zestig minuten focus te houden. De enige onbeantwoorde vraag in deze zaak was nog of we zouden slagen voor die 40ste goal. Ondanks een verwoede poging van Tom lukte dit echter niet meer. De Duveltjes zullen dus voor een andere keer zijn. 39-23 de eindstand en een meer dan verdiende overwinning voor Liga 2 dat collectief sterk voor de dag kwam.

 

Atomix won zondag ook overtuigend zijn wedstrijd waardoor het spannend blijft aan de kop van het klassement. Wij blijven op 1 puntje van de leider en proberen dit uiteraard zo te houden. Met de derby van volgende week op het programma in Waasmunster zal dit echter niet evident zijn. Supporters zijn uiteraard altijd welkom voor de kortste verplaatsing van het seizoen. De wedstrijd in Hoogendonck vindt plaats op zaterdag om 14u00!

 

Speelden voor Elita: Sander(g), Lars(5), Laurens(1), Joerie(7), Lieven(8), Dimi(1), Quinten(1), Tom(2), Yoram(13), Bart(1)

Verslag: JS