Liga 2 vindt aanvallend zijn draai niet

Afgelopen zaterdag werd de competitie opnieuw gestart. Na een rustpauze van 2 weekends komen er nu 5 opeenvolgende wedstrijden aan. De Liga 2 was allesbehalve voltallig. Thomas en Ziggy liggen nog steeds in de lappenmand. Dimi had een slechte ervaring met prikkeldraad, waardoor hij ook niet beschikbaar was de voorbije week. Hopelijk geneest alles mooi zodat we volgende week terug beroep kunnen doen op hem. En onze gewezen topschutter uit Liga 1 ging op winterstage naar het verre Noorwegen, volgende week zal hij goed moeten opwarmen om aan de Belgische temperatuurnormen te geraken. Kortom een gehavende ploeg waardoor onze opstelling drastisch door elkaar geschoven werd.

Gelukkig kregen we enkele versterkingen uit Liga 3, met dank aan Jochen om ons mentaal te ondersteunen. Quinten en Brent Van Damme vervoegden ons vanuit Liga 1, Bart en Brend trokken ook een wedstrijdshirt aan.

Geen optimale uitgangspositie maar met de ervaring van onze Liga 2-boys zou dit geen probleem mogen geven. Het grootste gevaar van de wedstrijd zat hem dan ook in ons eigen spel. Zolang we ons eigen spel zouden brengen, zouden we Kortessem moeten kunnen verslaan.

De wedstrijd ging van start en dat spel was enorm ver te zoeken. Ballen gingen verloren, over de zijlijn, in de voeten van de ploegmakkers en slechte passen. Het was schering en inslag het eerste kwartier van de wedstrijd. Hierdoor zagen de toeschouwers dan ook maar de openingsgoal voor Kortessem in de 5e minuut. Yoram en Tom brachten Elita langszij en na 17min stond er nog maar een kleine voorsprong (2-1) op de klok. Het was duidelijk te merken dat onze aanval zich had verstopt in het donkerste hoekje van de Lebbeekse sporthal en de verdediging gelukkig wel op punt stond met een uitstekende Fre in doel.

De wedstrijd kabbelde verder naar de rust met veel frustraties en enkele ongelukkige doelpogingen op de Kortessem-goalie en het doelkader. We gaan de rust in met slechts 1 doelpunt voorsprong, 8-7. Waarin het publiek wel het spektakel van Sander zijn 2 mooie doelpunten van op linkerback en vooral Fre zijn verdedigingswerk zal onthouden. De rest is het vernoemen niet waard en dat houden we ook zo.

Wat peptalk was broodnodig, en we moesten ons vooral focussen op de simpele dingen. Makkelijke kansen creƫren en het hoofd rustig houden. Zo gezegd, zo-niet-gedaan.
We kwamen maar niet in ons spel, stomme fouten in verdediging lieten Kortessem steeds aansluiten en de gemiste doelkansen in aanval bouwden niet aan een comfortabele voorsprong, integendeel.

De wedstrijd eindigt uiteindelijk mits wat suspense van de laatste spelminuten op een 18-18 gelijkspel.

Kortessem wint een punt en onze Liga 2-boys mogen van geluk spreken dat het daarbij gebleven is. Maar geen tijd om stil te staan, een wedstrijd om onze lessen uit te trekken en nadien snel te vergeten. Volgende week kunnen we onze gewezen topschutter recupereren en hopelijk eet Dimi nog heel wat ijsjes deze week zodat ook hij paraat is.

We trekken naar Overpelt, de wedstrijd tussen de 2e en de 4e in de stand zal van een ander kaliber zijn. Zij speelden deze week ook gelijk in Lokeren en zullen, net als ons, gebrand zijn op een overwinning. Er zal uit een ander aanvallend vaatje getapt moeten worden volgende week.

Speelden voor Liga 2: Fre (g), Jochen, Joerie (1), Lars (2), Bart, Tom (2), Sander (4), Brend, Quinten, Laurens (1), Yoram (8), Brent

Verslag: YD