Liga 2 wint ruim (bis)

Meestal moet ik een verslag van de liga 2 beginnen met de melding dat onze ervaren ploeg het moest opnemen tegen een ploeg van jeugdig geweld. Met de komst van Ziggy’s oude vrienden van Uilenspiegel was dit deze week echter niet van tel. Als ik u vertel dat Ziggy met het grootste deel van de tegenstander 10 jaar geleden samen in de eerste ploeg van Uilenspiegel heeft gespeeld weet u waarschijnlijk wel al hoe laat het is, gezien onze eigenste Ziggy ook niet echt meer het jongste veulen van de hoop is.

Eerst toch een klein woordje over de matchvoorbereiding. Het moet namelijk gezegd dat deze niet even rustig verliep. Als eerste had Thomas op vrijdag zijn voorliefde voor martini nog eens laten spreken. Gelukkig had hij het grootste deel van de fles al terug uitgezweet op een dagje container vullen bij de verbouwende Yoram. De douche er na had hem echter zo uitgeput zodat het precies was of er een schotelvod de kleedkamer binnen stapte. Ook een groot deel van de rest van de ploeg was Yoram deze zaterdag een handje gaan toesteken. Sommige dachten dan ook dat het niet evident zou zijn om de spade terug te ruilen voor een bal. Lieven, u weet wel, de voormalig topschutter van Liga 1, was zelf zo enthousiast bij deze verbouwingen dat hij een stuk van zichzelf achterliet in Yoram zijn nieuwe woonst. Na een confrontatie met een uitstekende nagel had hij namelijk een gat in zijn been, zo groot dat Thomas er zijn pink kon insteken. Gelukkig kon er op voorzitter VOS gerekend worden om dit gat terug dicht te naaien en Lieven klaar te stomen voor dienst. We waren op papier dus compleet maar als we degene tellen met kleine problemen zaten er toch een paar bij die misschien maar voor de helft meetelden. Ik herinner mij echter een dagje emmertjes chape de trap op dragen bij Bert waarna een ondertussen bijna legendarische overwinning tegen Waasmunster werd afgeleverd. Alle hoop was dus nog niet vervlogen.

Ook deze keer leek het dagje verbouwen echter meer een zegen als een vloek. Er werd namelijk furieus gestart aan de wedstrijd. Na 10 minuten konden we zelf al 9-3 tussenstand bemerken op het scorebord. De enige speler van Uilenspiegel die in deze periode kon tegenscoren was hun pivot, die bij wijlen toch goed bereikt werd. Het grote voordeel van tegen een ervaren ploeg te spelen bleek echter dat voor een keer de snelheid eerder bij ons in de ploeg zat dan omgekeerd. Fre kon via zijn befaamde lange pas dan ook meermaals da spreekwoordelijke hamer bovenhalen. Al moet het gezegd dat de lange passen aan de overkant niet altijd even succesvol werden afgewerkt. Tom ‘ik-smijt-de-bal-al-is-graag-op-de-keeper-in-tegenaanval’ Philips speelde namelijk ook nog mee.

Slechter nieuws was er te rapen in het tweede deel van de eerste helft. Ziggy zette een zeer goede loopactie in achter de vijandelijke linies. Op de ene of de andere manier moet hij zichzelf hier toch enigszins voorbij hebben gelopen. Zijn knie maakte namelijk een beweging die een normale knie niet hoort te maken.  Gelukkig konden we terug op VOS rekenen om een afspraak MRI te maken en kan Ziggy vandaag al langs gaan voor het verdict. Hopelijk zien we hem zo snel mogelijk terug op de Vlaamse handbalvelden.

Het verdere verloop van de eerste helft was een doorslag van de eerste tien minuten. Dimi lukte nog zijn penalty rechts beneden en Lars stond in tegenaanval steeds zo vrij dat hij rustig zijn krant kon lezen alvorens de bal aan te pakken en af te werken. Op vijf seconden voor de rust werd door ons nog een snelle counter opgezet die ergens rond de achttien meter lijn bij Sander terecht kwam. Sander besloot om verwoestend uit te halen van op deze afstand en het staat buiten kijf dat zijn shot perfect in de winkelhaak ging verdwijnen, ware het niet dat er ook nog een speler van Uilenspiegel voor stond. Sander had deze niet gezien al zal deze speler het zeker gevoeld hebben. De ruststand bleef dus bij 23-12 in het Lebbeekse voordeel. Lowie, onze vaste liga 2 supporter zag dat het goed was.

Na de koffie moest er een oplossing gezocht worden voor het uitvallen van Ziggy op de rechterkant. Ieder om beurt nam dus zijn plaats in op de rechterhoekpositie om van daar Lieven te assisteren. Deze was namelijk aan het warmdraaien om naderhand bij de Liga 1 nog eens te schitteren in zijn natuurlijke habitat. Het feit dat hij bij ons tot zes goals komt en bij de eerste ploeg tot acht treffers wil toch zeggen dat hij nog niet helemaal is aangepast aan de hoge eisen die bij de liga 2 gesteld worden ;-). Lars liet dit alles niet aan zijn hart komen en bleef ook in de tweede helft maar vrij staan wat hem naar een totaal leidde van 9 doelpunten in deze wedstrijd. Als ik van Dimi was zou ik toch maar opletten want in de onderlinge topschutterstand van de liga 2 sluipt hij toch weer wat dichter bij. Op een gegeven moment in deze tweede helft achtte de speler, die in de eerste helft een bal van Sander in zijn gezicht had gekregen, zijn moment gekomen. Hij ging voor een shot uit stand dat waarschijnlijk ook de winkelhaak zou gevonden hebben. Sander kon het echter niet verkroppen dat deze speler hem de goal van de wedstrijd had afgenomen in de eerste helft. Hij blokte deze bal dus met evenveel overtuiging af. En ja, ook hij gebruikte hiervoor zijn hoofd. Iedereen quitte en even goede vrienden dus.

Gezien het verloop van de wedstrijd was de volgende vraag die zich opdrong wie de 30ste goal zou maken. Het was Laurens, die een verbazende balvastheid aan de dag legde, die hier zijn verantwoordelijkheid opnam in de 13de minuut van de tweede helft. Alles beslist en gespeeld denk je dan en op naar volgende week maar nee hoor. Er kwam zelf nog een 40ste goal en de daar bijhorende plateau Duvels aan. Na een rondje ik-sta-vrij-maar-ga-toch-niet-shotten werd de bal aan Tom gegeven. Aangezien hij niet net een huis gekocht heeft of nog geen kinderen heeft besloot hij om zich voor de ploeg op te offeren en deze 40ste voor zijn rekening te nemen. En naar wat ik heb horen zeggen waren ze zeer smakelijk, dus dank daarvoor Tom. Naar het schijnt kwam Thomas er zelf helemaal door na zijn eerste Duvel ooit. Eindstand in deze wedstrijd 43-24.

Volgende week zondag gaan wij met de Liga 2 in Lokeren op zoek naar de Waaslandwolf. En aan de topschutterstand te zien heeft hij in zijn scoringsdrift bij Lokeren assistentie gekregen van ene Kobe. Respectievelijk 3de en 1ste in de algemene topschutterstand van liga 2. Samen zijn zij goed voor een duizelingwekkend gemiddelde van 15 doelpunten per wedstrijd. Het zal dus weer niet makkelijk worden volgende week.

Supporters die dit fenomeen willen aanschouwen zijn welkom in de sporthal van Lokeren op zondag 3/12/2017 om 15u30.

 

Speelden voor Elita: Fre(g), Dries(g), Lars(9), Yoram(6), Thomas(2), Dimi(6), Ziggy(4), Tom(4), Joerie(3), Sander, Lieven(6), Laurens(3)

Verslag: JS