Liga 2 wint ruim

Na het eerste verlies van vorige week was de liga 2 er op gebrand om deze week terug met een zege aan te knopen. Er werd dan ook met een volledige ploeg afgezakt naar de, toch wel mooie, nieuwe sporthal van Desselgem om te trachten het goede voorbeeld van de liga 1 op te volgen. Koude pintjes en een kleine versnapering voor na de match waren voorzien. Nu alleen nog zorgen dat we ze ook verdienden.

Sander had op zaterdag nog eens zijn keepersoutfit aangetrokken en had dit blijkbaar ook met verve gedaan. Dit werd op zondag dan ook beloond met een welverdiende basisplaats op linkerback in de liga twee. Hij zou in deze wedstrijd zijn doelpuntentotaal van het seizoen dan ook maar liefst verdrievoudigen!

Wat de wedstrijd betreft kunnen we spreken van een zeer matte start. Dimi lukte de openingstreffer in de tweede minuut, waarna Desselgem tegenscoorde in de derde minuut. Daarna duurde het tot de zevende minuut voor er een volgende goal viel. Laat ons zeggen dat het niveau van deze eerste zeven minuten niet echt de moeite was om in dit verslag te vermelden. Te laag tempo, balverliezen, slechte afwerking,… de enige die wel deftig acteerde in deze periode was Fre die zijn netten schoonhield.

Vanaf de 7de minuut slaagden we er echter in om zes maal op rij te scoren zodat we tot een 1-7 tussenstand kwamen na 13 minuten. De vrije man werd nu wel gevonden en de kansen werden deze keer wel afgewerkt. Na deze 13de minuut werd een nieuwe rustpauze ingelast en werd door ons weer een periode van zeven minuten niet gescoord. Desselgem wist in dezelfde periode echter ook maar 1 doelpunt te maken. In de 20ste minuut lukte Thomas de 2-8 waarna de voet terug op het gaspedaal ging. Dimi maakte zijn eerste penalty, traditiegetrouw rechts beneden, en iedereen pikte zijn goaltje mee terwijl er rustig werd doorgestoomd naar een 4-17 ruststand.

Na de rust eigenlijk van hetzelfde laken een broek. Al moet gezegd dat Desselgem in deze fase wel makkelijker zijn goaltje meepikte, waardoor de tweede helft toch wat gelijker op ging. Nog een 6-0 tussenspurt tussen de 10de en de 18de minuut en voor de rest kabbelde de match rustig verder naar een 12-32 eindstand. In de 6-0 tussenspurt wel drie goals op rij van Lieven. Al mag dat van een ex-topschutter in de liga 1 natuurlijk ook wel verwacht worden. De tweede helft werd door Fre ook aangegrepen om zijn befaamde lange pas weer aan aantal keer boven te halen. Niet altijd met even veel succes afgewerkt aan de overkant maar er werd toch al gelopen.

Toch nog even vermelden dat, na een interne afspraak, deze keer niet op de scheidsrechter werd gezaagd. Gezien de al bij al makkelijke overwinning was dit natuurlijk niet echt een test om te kijken of dit in de toekomst ook gaat lukken maar het lijkt dat we op de goede weg zijn.

Ondertussen werd elders ten lande de topper gespeeld tussen Atomix en Roeslare. Atomix trok hier (op basis van de uitslag (34-22) leek het makkelijk) aan het langste eind. Onze twee punten houden ons dus in het spoor van Atomix met 1 punt achterstand op de leider.

Volgende week thuis tegen Uilenspiegel proberen we dit natuurlijk zo te houden. Supporters op post om 18u15 in de Lebbeekse sporthal!

Een pluim toch ook nog voor de liga 1 die, toch onder druk, een 24-27 overwinning wisten binnen te halen in Eeklo. Hopelijk zijn zij bij deze ook gelanceerd.

Speelden voor Elita: Fre(g), Joerie(2), Sander(2), Laurens(2), Yoram(4), Dimi(5), Ziggy(4), Tom(4), Lieven(5), Thomas(3), Lars(1)

Verslag: JS