Liga 2 zet Elita Night Fever in met overwinning

Deze zaterdag stond in de Lebbeekse sporthal (en cafetaria) de eerste editie van de Elita Night Fever op het programma. De jeugdspelers en hun ouders waren dan ook uitgenodigd voor dit evenement. De jeugdspelers zouden voor de wedstrijd van Liga 1 ook voorgesteld worden aan het publiek en de wedstrijd Liga 2- Desselgem vormde het voorprogramma. Dit zorgde er voor dat ook voor onze wedstrijd al een talrijk publiek aanwezig was. Zij zagen, voor het eerst dit seizoen, de Liga 2 aantreden met 14 man. Thomas had namelijk groen licht gekregen om terug aan te treden, Quinten kwam ook onze rangen versterken en uit Liga 1 zakten met Gerben, Brent en Brend ook nog drie spelers af.

Aan het begin van deze wedstrijd waren er twee open vragen. Zou Liga 2 hun zwakkere prestaties van de voorbije weken kunnen doorspoelen met een klinkende overwinning? En was de tweede plaats in het klassement nog mogelijk? Het antwoord op de eerste vraag is even kort als teleurstellend, namelijk nee. Alweer werd er te slap gestart. Al bij al lijkt er bij een 4-2 tussenstand na 9 minuten niets aan de hand maar de talrijk opgekomen supporters zagen wel even wat anders. Traag en slordig spel leidde tot weinig open kansen en de open kansen werden door ons dan ook nog eens vakkundig de nek omgedraaid. Vanaf de 8ste minuut begonnen we dan ook te oogsten wat we gezaaid hadden. Desselgem, puntenloos laatste in de stand vond geregeld de opening in onze verdediging en wij niet in de hunne. Tussen minuut 15 en 20 van de eerste helft slagen ze er zelf in een 0-4 tussenspurt te plaatsen. Dit verleidde de bezoekende coach er zelf toe enige foto’s van het scorebord te nemen om hun 7-8 voorsprong na deze 20 minuten vast te leggen. Gelukkig werd op die moment toch ons eergevoel aangesproken en konden we antwoorden met een eigen 4-0 alvorens te gaan rusten. 11-8 de stand dus.

De eerste 12 minuten van de tweede helft brachten dan eindelijk een flard van waar de Liga 2 eigenlijk toe in staat is. We openen de score, Desselgem scoort tegen in de tweede minuut maar dan gaat de deur dicht. Gedurende de volgende 10 minuten slaagt Desselgem er niet in om te scoren terwijl we er zelf 6 tegen de touwen jagen. 18-9 na 12 minuten tweede helft en wedstrijd gespeeld. Lebbeke verzuimt om er een ruime overwinning van te maken en de wedstrijd kabbelt naar zijn einde. Als ik u zeg dat we tussen de 12de minuut en het einde van de wedstrijd slechts 4 keer scoren en tussen de 14de en 23ste minuut zelf helemaal niet gescoord werd heeft u wel door dat u voor het spektakel deze week niet bij de wedstrijd van Liga 2 moest zijn. 22-15 de eindstand, een logische maar niet zo glansrijke overwinning.

Voor het tweede antwoord moesten we naar Roeselare waar de topper Roeselare-Atomix gepland stond. En als we enkel de uitslag bekijken lijkt het erop dat het een gemakkelijke overwinning geweest is voor Roeselare, 38-28 maar liefst. Dit wil zeggen dat Atomix op kop blijft met zowel wij als Roeselare op 1 punt achterstand van hun. Met nog twee matchen te spelen lijkt alles dus nog mogelijk maar Roeselare en Atomix zouden dan beiden nog punten moeten laten liggen.

Speelden voor Elita: Lars(4), Sander(3), Laurens, Joerie(1), Lieven(2), Dimi(5), Tom(3), Yoram(2), Brent(1), Thomas, Fre(g), Brend, Gerben(1) Quinten