Met een gerust hart 2018 afgesloten

Deze week bezochten we als top van het klassement de hekkensluiter Gent. Op een winterse zaterdagavond traden we voltallig aan in Sporthal Hekers, waar twee van onze spelers ook enkele jaren vertoefden. Zou hun scoringsmachine aanslaan door het blije weerzien met de Gentse doelen of juist niet?

Een korte opwarming in een koude hal later was iedereen klaar om aan te treden. We starten verschroeiend met Lieven en Bert die onmiddellijk een 0-2 voorsprong op het bord zetten. Na een enkel doelpuntje van Gent maakt Dimi er tegen de 7e minuut al 1-4 van. Typerend voor het begin van de wedstrijd bleek onze verdediging die goed zijn werk deed. Maar onze aanval, ondanks de 4 doelpunten, had het wel moeilijk met de hoge verdediging van Gent. De koude pollekes en slechte passen zorgden ervoor dat we de volgende 5 minuten niet meer tot scoren kwamen en Gent telkens de bal gaven, waarvan meermaals zelfs letterlijk. Gent profiteerde op de tegenaanval en bedankte door zelf op voorsprong te komen bij 5-4. Het zou geen walk-over worden, zoveel werd duidelijk.

Enkele tactische wissels later konden we ook zo niet echt een vuist maken. Lieven, Joerie en Tom proberen ons telkens langszij te brengen maar we geraken er niet over. Getuige de 10-8 met nog 5’ in de eerste helft. De voorsprong voor Gent bereikt nog een hoogtepunt op 12-9 in de 29e minuut. Door ons individueel talent kunnen we nog twee keer prikken en gaan we de rust in bij 12-11.

We staan op achterstand tegen de laatste in de stand. Zijn we onze eerste plaats wel waardig? Is Gent boven zichzelf aan het uitstijgen? De meegereisde toeschouwers, aangevuld door nog enkele verdwaalde Atomix-supporters met Elita-roots, konden echter bevestigen dat het voornamelijk Elita zelf was die ondermaats aan het presteren was. De droge worstjes voor na de match doen ons echter goede moed krijgen in de kleedkamer. Alle neuzen worden terug in dezelfde richting gezet. Balverlies beperken en onze kansen afwerken zal onze hoofdprioriteit worden.

We starten opnieuw en moeten onmiddellijk een doelpunt toestaan van Gent, waardoor de kloof terug 2 doelpunten bedraagt. Maar de pauze heeft ons goed gedaan. De verdediging staat er weer, Lars, Tom en Lieven buigen de achterstand om naar 13-14 in de 6e minuut.

En of onze verdediging er stond. Een kleine verschalking en daarna met enkele saves van Fre plaatsen we een 1-6 tussenspurt met Yoram en Lars in de hoofdrol. 14-20 na 12min wedstrijd. Rustig uitspelen zou je denken. Maar Gent geeft zich niet zomaar gewonnen en leggen er hieropvolgend zelf 3 in het bakkie. Van 17-20 gaat het even gelijk op tot 19-22 in de 17e minuut.

Een kleine anekdote is wel te vermelden dat doorheen de wedstrijd onze penaltyzetter-lijst niet zo nauwkeurig werd gevolgd en dit ook zonder effect. Enkel Lieven was slim genoeg om de tips van de bank te onthouden waardoor hij ze wel tot doelpunten kon omzetten. We blijven scoren en gestaag breiden we onze voorsprong nog uit waarin de meesten nog en goaltje konden meepikken. Onze bomber Sander had echt een offday en op de koop toe werd zijn enige doelpunt dan ook nog eens gestolen door Laurens. Gelukkig konden we wedstrijd nog positief afsluiten wanneer Ziggy, met een replica van de winning goal in Dendermonde, de 30e nog kon scoren in de laatste minuten.

Eindstand 24-31.

Het zal tegen Waasmunster een pak efficiënter moeten lopen willen we de heenronde afsluiten aan de top van het klassement. Maar dat is koek voor na de winterstop en de feestdagen.
We wensen met de hele Liga 2 iedereen alvast een vrolijke Kerst en een gelukkige sportief 2019!

Afspraak 26 januari in de Lebbeekse sporthal. Tot dan!

Speelden voor Liga 2: ‘Mini-Guido‘ Dimi (3), ‘Teamleader’ Tom (3), ‘NoDefence’ Ziggy (3), Joerie ‘No Comment’ (3), Lars ’De Tank’ (4), ‘Tapasboer’ Fre (K), ‘Bomber’ Sander (0 *1*), ‘Powerup’ Lieven (8), Yoram ‘Kette Paul’ (3), ‘Decibel’ Thomas, ‘PDG’ Lau (1 *0*), ‘The Flash’ Bert (3)
Verslag: YD