Revanche voor verloren punten

Nadat we vorige week Waasmunster op een grotere afstand brachten in het klassement was het deze week Brasschaat die op het programma stonden. Om de gemoedsrust te kaderen moeten we erbij vermelden dat we hierbij starten aan de terugronde van dit seizoen en we dus ons seizoen ook gestart waren op verplaatsing in Brasschaat. Dat bleek alvast een valse start geweest te zijn want we boekten er onmiddellijk puntenverlies met een gelijkspel.

Gezien de uitstekende heenronde was het dus enkel dit Brasschaat en Kortrijk dat ons reeds punten hebben kunnen afsnoepen. Een revanche was op zijn plaats en Liga 2 was klaar om die ook uit te spelen. We konden deze week opnieuw beroep doen op twee youngsters, nl. Ewout en Connor, en moesten ons doel opvullen met een uitstekende Cedric en Jari door de afwezigheid van onze vast goalie.

De wedstrijd wordt op gang gefloten en we starten gestaag met onze achterlijn die afwisselend scoort. Lieven, Sander, Dimi en Lars werpen er 4 tegen de netten maar ook Brasschaat was bij de pinken wat een 4-4 tussenstand geeft na 8 minuten wedstrijd. Echte diesels moeten eerst wat warmdraaien en dat werd al snel duidelijk. Sinds de vorige wedstrijd zijn we wel goed geworden in tussenspurtjes. Na een kwartier hebben we er nog 7 extra tegen de netten gebombardeerd en kan Brasschaat enkel eenmaal tegenscoren. 11-5 en dus staat er al een mooie voorsprong op het bord.

We voeren wat wissels door waardoor ook die diesels opnieuw moeten warmdraaien. De wedstrijd loopt mooi richting de koffiebreak en we breiden onze voorsprong nog lichtjes uit. 20-12 bij de rust.

Eens uit de kleedkamers pikt Connor zijn eerste goal mee voor in de topschutterstand, die hij later nog zou verdubbelen. Samen met Dimi zetten ze een voorsprong van 10 goalen op de teller.
We spelen volwassen, zoals het hoort, de wedstrijd verder uit en na het 3de kwartier staat er 28-16 op de muur in de Lebbeekse sporthal. De wedstrijd lijkt gespeeld.

Iedereen komt tot scoren en bij Brasschaat kunnen we enkel hun topscoorder op een bepaald moment moeilijk stoppen waardoor hij viermaal op rij tot scoren komt.
Gelukkig blijven we makkelijk scoren en loopt de wedstrijd,  met nog een tactische probeersels, naar zijn einde.

Jammer genoeg net geen 40 doelpunten door de mislukte, onmogelijke poging van Lieven en bij het eindsignaal hangen de bordjes op 39-23.

Op naar de volgende wedstrijd voor de immer geladen derby in en tegen Aalst.

Supporters op post!

Speelden voor Liga 2: Ewout (2), Cedric (K), Connor (2), Yoram (5), Sander (3), Bert (5), Jari (K), Laurens (3), Ziggy (2), Tom (1), Joerie (1), Lieven (2), Dimi (8), Lars (5)

Verslag: YD