Slechte generale, goede première!

De winterstop is voorbij, allereerst wil de redactie van Liga 2 iedereen een hartelijk en sportief 2019 wensen met mooi handbal en nog mooiere momenten daarbuiten!

Onze eerste officiële wedstrijd van 2019, met frisgewassen truitjes uit een spiksplinternieuwe machine, stond op het programma. De voorbereiding tijdens de winterstop was zonder meer niet van een leien dakje gelopen, de menige nieuwjaarsrecepties en etentjes gaven nogal wat afwezigen op training. Het was dan ook de vraag of onze heren de winterstop deftig verteerd hadden of hadden ze té goed verteerd in de winterstop?

De wedstrijd wordt op gang gefloten en HKW maakt de openingstreffer. Het is de jongeman Hofman die niet voor niets de topschutter van de bezoekers is. Maar onze heren zaten duidelijk met hun gedachten nog bij de WK-matchen Verdedigen lukt matig maar vooral het vizier stond niet op scherp. Enkel Lars kan al eens tegen prikken in de 5e minuut. Zo staat het na 10 minuten wedstrijd droog 1-5 voor HKW.  Onze leidersplaats allesbehalve waardig moeten we ons duidelijk herpakken. De ploeg wordt wat herschikt en in de volgende 3 minuten kunnen Dimi en opnieuw Lars ons langszij brengen tot 4-5. De heropleving was echter van korte duur. Ook HKW gebruikt de volgende 3 minuten uiterst efficiënt en alles is te herdoen bij 4-8 na 17 minuten.

De reorganisaties laten echter toch wat weerwerk zien en onze verdediging wordt een hecht blok. De goede voornemens van sommigen waren nog niet uitgesproken of meteen al verbroken, waardoor we zelfs een hecht blok moesten blijven vormen met een mannetje minder. HKW weet niet meer van welk hout pijlen maken en wij vuren als echt cowboys al ons geschut in de strijd. Op enkelen na pikt bijna elke speler zijn goaltje mee en geeft onze verdediging geen krimp. Gevolg is een uiterst strakke 9-0 tussenspurt tot de rust waarbij we met 13-8 de kleedkamer intrekken.

Na de koffie beginnen we iets meer doordacht te spelen en kunnen onze voorsprong gestaag uitbreiden naar 17-10 met nog 22 minuten op de klok. De arbitrage stuurt een tweede maal één van onze pivots 2min naar de bank wegens een losse tong en daar maakt HKW mooi gebruik van. Ze komen terug tot 18-15 na een kwartier in de tweede periode.

Een time-out van de bezoekers gaf ons echter ook de kans om zelf wat bij te sturen. En met bijna een kopie van de laatste 10 minuten van de eerste helft zetten we opnieuw 9 doelpunten op het bord terwijl we HKW slechts 2 maal laten tegenscoren.

Zonder een echte voorbereiding van formaat zetten we toch door een goede teamprestatie de eindstand 27-17 neer. Hiermee bevestigen we onze leidersplaats in het klassement aan het einde van de heenronde, waar we nu HKW op 5 punten achterstand zetten en enkel Dendermonde, door hun overwinning, nog lichtjes kan aansluiten op 2 punten.

Op naar volgende week voor de eerste wedstrijd van de terugronde tegen Brasschaat waar we ons seizoen gestart waren met een zuur gelijkspel en puntverlies. Een revanche zal op zijn plaats zijn.

Alle supporters op post om 18u15 in de Lebbeekse sporthal!

Speelden voor Liga 2: Lars (6), Ziggy (3), PDG (1), Bomber, Tom (1), Bert (3), Joerie (3), Lieven, Yoram (4), Dimi (5), Ewout (1), Jari (K), Connor, Cedric (K)

Verslag: YD