Te wisselvallig spel levert toch nog een punt op

Na onze klinkende overwinningen van de voorbij weken konden we deze week een mooie zaak doen in het klassement. Onze eerste achtervolger Dendermonde moest zich gewonnen geven tegen de hekkensluiter Gent. Maar deze wedstrijd werd gelijktijdig met de onze gespeeld en dus moesten we ervan uitgaan dat we moesten winnen om Dendermonde op 2 punten te houden.

Na een stevige opwarming in de Aalsterse sporthal zijn we op stoom om de wedstrijd aan te vangen. We starten verschroeiend en via Dimi en Lieven staat het 0-3 na evenveel minuten. Aalst kan tweemaal tegen prikken op de tegenaanval en sluit onmiddellijk aan. We laten het niet aan ons hart komen en ondanks dat we zelf niet al te nauwkeurig aan het spelen waren, klimmen we toch weg van Aalst met de 4-9 op het bord na een kwartier wedstrijd. De motor van Aalst komt ook op gang maar we blijven sterk verdedigen waardoor hun topscoorder Lahlou slechts in de laatste minuut van de eerste helft zijn eerste tegen de netten kon gooien. Het verschil blijft 5 doelpunten en we trekken de kleedkamers in bij 10-15.

Ons spel is goed, maar we zijn niet efficiënt. Meermaals werden er open kansen niet afgewerkt en onnodige shots geforceerd. De kloof van 5 doelpunten kon er makkelijk 10 geweest zijn. Stof tot nadenken en een werkpunt voor de tweede periode.

Na de pauze is het echter Aalst dat zijn pletwals bovenhaalt en ons scorende vermogen hapert. De werkpunten van de eerste helft worden er niet beter op. Integendeel zelfs want in het eerste kwartier van de 2e helft kunnen we slechts 1 maal scoren. We spelen ondermaats, zo simpel is het gewoon en jou zou versteld staan dat we zo aan de top van het klassement staan.

Aalst heeft hun werkpunten wel stevig verbeterd en zij plaatsen in dat eerste kwartier een 6-1 tussenspurt. Het is vooral te wijten aan ons eigen nalatigheid maar de Ajuinen ruiken een stunt als de bordjes plots 16-16 hangen. We herpakken ons nog even en kunnen Aalst toch op 2 goals houden via Sander en Ziggy met 18-20 op het scorebord, met nog 10 minuten wedstrijd.

Een tumultvolle tweede helft waarbij het spel meermaals stil lag bracht ons niet meer in een goed ritme en Aalst groeide met elk doelpunt richting de stunt. 2’ later was alles te herdoen en staan we opnieuw gelijk. We proberen nog afstand te nemen maar Aalst sluit telkens terug aan. 22-22 met nog 4 minuten te spelen. De wedstrijd wordt enorm geladen in beide kampen. Teleurstelling aangezien we zo een voorsprong uit handen hebben gegeven en naar een spannend slot toegaan in ons kamp. Aalst daarentegen wordt enorm positief aangezien de wedstrijd tot de laatste seconde gespeeld wordt.

In de laatste minuut komen we nog op voorsprong en Aalst kan nogmaals de bal in het spel brengen voor de laatste 30”. We laten ons, typerend voor de wedstrijd, toch nog verrassen en Aalst scoort de gelijkmaker in de laatste seconden wat bij hen een enorme extase ontbond. Door de teleurstelling krijgen we de bal niet meer op tijd naar de middenstip en lopen de laatste 8 seconden zo van het bord. Het eindsignaal gaat en we moeten genoegen nemen met een punt dat we op basis van de eerste helft zeker verdienden. Voor de tweede helft kunnen we in de verste verte geen aanspraak maken op een punt en is het de verdienste van Aalst dat zij dit in ontvangst nemen.

Ons artikel begon met de mooie kans voor het klassement, maar maken maar half gebruik van, Dendermonde komt op 3 punten. Er zal volgende week niet uit een ander vaatje moeten getapt worden maar we gaan best een nieuwe brouwerij bezoeken. Een week herbronnen, trainen, uitrusten en met opgeheven hoofd hebben we volgende week wat recht te zetten in Uilenspiegel.

Speelden voor Elita: Lars (1), Sander (4), Fre (K), Laurens (1), Joerie (1), Lieven (2), Dimi (5), Tom, Yoram (2), Bert (1), Siegfried (6)