Winning streak blijft lopen

Een topper, een derby, een kampioenenmatch? De wedstrijd tegen Dendermonde kon alle kanten uit.
We werden mooi klaargestoomd door een reüniewedstrijd van de golden oldies. Wij staan momenteel op kop met een winning streak van 9 wedstrijden en in ons kielzog staat Dendermonde op de tweede plaats met 7 punten achterstand. Er staan inclusief deze wedstrijd nog 6 wedstrijden op de kalender en dus zijn er nog twaalf punten te verdienen.

Wil Dendermonde nog echt meespelen voor het kampioenschap dienen ze, zoals ze zelf beschreven hadden in de pers, revanche te nemen na de heenwedstrijd die wij nipt wonnen. Als wij het laken naar ons toe trekken, kunnen we 9 punten los staan van Dendermonde en dienen we nog 1 match van laatste 5 te winnen om het kampioenschap mathematisch te verzekeren. Voor wie nog kan volgen er lag heel wat in de weegschaal.

Heel wat spanning spatte van onze spelers maar iedereen was vol enthousiasme en klaar voor deze topper-derby, een kampioenenmatch avant-la-lettre?

Waar we in de heenwedstrijd een hele wedstrijd op achterstand stonden, hadden we duidelijk van onze fouten geleerd. De Dendermondse topscoorder opende de score en via Lieven en Laurens bieden we onmiddellijk antwoord. De gouden stier van Dendermonde maakt opnieuw gelijk en vanaf dan leggen we hem de volledige eerste helft aan banden. Bij 4-4 na 8 minuten trekken we het laken naar ons toe en via Dimi, Bert en Ewout komen we naar 7-5 op het kwartier. Dimi ontbindt vervolgens zijn duivels en scoort een hattrick in evenveel minuten. 10-5 en er staat een mooie voorsprong op het bord. Maar de motor hapert…

Op enkele minuten tijd krijgen we 4 goals rond de oren en opeens staat het 11-10, Dendermonde is wakker! De derby herleeft en we moeten oppassen dat we deze wedstrijd niet uit handen geven. In minuut 29 maakt Dendermonde gelijk en we moeten ons dringend herpakken. Via Tom, Dimi en Lieven kunnen we in een hectische laatste minuut met 4 doelpunten toch nog met een kleine voorsprong naar de koffie. HT 16-14.

De tweede helft gaat van start maar de cafeïne maakt ons niet echt wakker. Na 5 min hangen de bordjes opnieuw gelijk 17-17. Maar de euforie van de bezoekers blijft niet lang hangen. Onze heren herpakken zich en via Dimi, Lieven, Lars en Yoram staat er in enkele minuten terug een comfortabele voorsprong op het bord getuige de 23-19. Onze boys roken de overwinning en spelen de wedstrijd volwassen uit zodat de overwinning niet meer in het gedrang komt. We verslaan onze eerste achtervolger en mogen zo reeds dromen van het kampioenschap.

Volgende week eten we hopelijk een broodje Kortrijk, want zij zijn de enige ploeg die ons dit seizoen al kon kloppen toen we in de thuiswedstrijd van de heenronde een collectieve off-day hadden. Een revanche is op zijn plaats. En wat voor een, bij winst kronen we onszelf tot Kampioen van de Liga 2, met nog 4 wedstrijden te spelen nadien. Supporters op post voor een beslissende wedstrijd die hoogstwaarschijnlijk op het scherp van de snee zal gespeeld worden in het verre Kortrijk.

Speelden voor Elita: Fre (K), Cedric (K), Dimi (8), Siegfried ( 1), Tom (1), Yoram (3), Lieven (9), Joerie (2), Bert (2), Laurens (1), Lars (2), Sander, Connor (1), Ewout (1)

Verslag: YD