Zuinige overwinning met opnieuw gevolgen voor liga 2

Dit weekend gingen we op zoek naar de Wolf uit het Waasland en zijn partner in crime. Ziggy ging na zijn blessure vorig weekend onder de scanner en kreeg te horen dat zijn voorste kruisband af is. Naast het schokkende resultaat dat er daar nog ergens een kruisband gevonden werd betekende dit dus ook dat dit zijn einde van het seizoen is. Onze liga 1 had dit weekend geen wedstrijd voor de boeg en dus kregen we versterking van Yoran ‘the silent killer’ De Smet en van onze ‘godfather’ Willy die intussen voldoende hersteld was van zijn ziekenhuisopname. Voor de wedstrijd was er ook nog even aandacht voor onze herstellende Brigitte van haar ingrijpende operatie. We zijn blij dat je goed herstellende bent Brigitte en hopen je snel opnieuw naast het handbalplein en/of in de kantine te zien!

Voor aanvang van de wedstrijd kregen we nog enkele duidelijke instructies mee. Lokeren heeft namelijk 2 van de top 3 topschutters van de reeks in hun rangen lopen. De enige echte Wolf uit het Waasland en Kobe dienden dus aan banden gelegd te worden. Bijkomend kregen we na vorig weekend ook een duidelijke opdracht mee. Wanneer er met 7 veldspelers gespeeld wordt en er aan de overkant een leeg doel is, mag Laurens niet meer vanop afstand naar doel gooien.

Einde van een mooie penalty-streak

Elita begon goed aan de wedstrijd en opende de score met 0-2. De coach van Lokeren vond het toen al nodig om zijn troepen bij te sturen en nam in minuut 3 al de eerste time-out van de wedstrijd. Deze time-out loonde, Lokeren was opnieuw bij de les en toonden ons dat dit geen eenvoudige partij ging worden, ze scoorden 3 treffers op rij en gingen op en over Elita met 3-2. De toon was gezet voor de wedstrijd met een op en afgaand scoreverloop. Lokeren slaagde erin om verder een kloof van 3 doelpunten bij elkaar te spelen tegen de 14e minuut, 8-5 tussenstand, het was nu Elita die plots stevig aan de bak moest om deze achterstand in te halen.

In tussentijd kreeg Joerie na een fout in verdediging nog een stevige uppercut als reactie van het Lokerse nummer 19 waarvoor beide spelers een 2 minuten tijdstraf kregen.
Het leek er even op dat we in onze oude gewoonte gingen hervallen om het minder functioneren van ons spel uit te werken op de wedstrijdleiding. De inspanningen van de afgelopen weken gaven hier eindelijk het gewenste resultaat waardoor we er al snel in slaagden om de knop om te draaien en ons opnieuw op ons eigen spel te focussen.
Elita zag Thomas al vroeg in de wedstrijd uitvallen met een kwetsuur aan de vinger. Zoals het een echte Janssens betaamt is deze niet klein te krijgen tijdens de wedstrijd. Zo kon Thomas na een korte rustpauze de strijd weer aanvatten. (Het verdict van Thomas zijn vingerkwetsuur volgt aan het einde van dit verslag.)
Dimi zijn ‘winning-penalty-streak’ kwam tot een einde na een reeks van 15 penaltygoals rechts beneden. Een eerste, en tweede penalty in de 2e helft, rechts beneden troffen beiden ook daar de paal.

Fré stond zoals gewoonlijk wel weer sterk te keepen en mede dankzij zijn toedoen vonden we de aansluitingstreffer in de 23e minuut. Alles was weer te herdoen bij een 12-12 tussenstand, tot grote frustratie van de Lokerse topschutters. Mogelijks is er wel een oorzakelijk verband tussen onze ijzersterke beesten Laurens en Lars in verdediging en hun, volgens Laurens, ‘gladde schoenen’.
Onze wedstrijdleiding vond het toen wel eens goed om hier en daar wat 2 minuten tijdstraffen uit te delen wanneer er voldoende hard geroepen werd. Ook ikzelf kreeg op die manier in de 24e minuut al mijn 2e tijdstraf (waarvan de eerste zeker terecht was, geen discussie over). Hierdoor kon ikzelf de wedstrijd goed verder volgen vanop de bank om nadien dit verslag neer te zetten. Dit alles hield ons echter niet tegen om verder te gaan op de ingeslagen weg.

Lieven kreeg vertrouwen na zijn al dan niet bewuste tip-in-pass op pivot Lars en speelde zowaar Laurens aan op pivot, zijn treffer van de wedstrijd was hierbij een feit. 2 passen van Lieven naar pivot, proficiat jongen! De eerste helft eindigen we uiteindelijk met een 15-18 tussenstand. (Volgende week probeert Lieven na zijn 2 succesvolle passen op pivot door te gaan op hetzelfde elan en zal hij proberen om de bal ook eens meer dan 1 keer te laten rondgaan, heel goed voornemen makker!)

Elita kon niet bepaald tevreden de kleedkamer ingaan. Dimi had wel een opkikker voorzien in de kleedkamer. Deze week geen droge worsten, ballekes of keizekes voor na de wedstrijd maar appelsienen om de suikerspiegel opnieuw op peil te krijgen tijdens onze rust.

Eerste blauwe kaart van het seizoen

Met deze hernieuwde energie kwam Elita opnieuw vastberaden de kleedkamer uit om deze wedstrijd op zondag zo snel mogelijk in een definitieve plooi te leggen.
Ook Lokeren kwam vol goede moed uit de kleedkamer waardoor de wedstrijd opnieuw gelijk op ging en de voorsprong niet verder kon uitgediept worden. Het duurt tot de 12e minuut voor Elita om deze voorsprong verder uit te bouwen.

Sander was intussen al een geruime tweede helft ingevallen en had al een eerste, helaas niet succesvolle, doelpoging ondernomen maar stond wel ijzersterk te verdedigen. Goed makker!
Even later zou Sander nog op een solo-tocht door de verdediging van Lokeren gaan en als het ware al vallend een mooie treffer scoren vanop zijn gedroomde backpositie. Goed zo jongen!
Een tussensprint via Lars en Dimi zorgde in de 14e minuut dan weer voor een al iets geruststellendere 21-27 voorsprong.

Het is ook op dit moment dat Lokeren zich meer en meer tegen het scheidsrechterlijke duo keert. De opmerkingen van de Lokerse coach werden echter niet gesmaakt door de scheidsrechters. Na een gele kaart voor deze vond uppercut-speler nr. 19 van Lokeren zijn ‘moment de gloire’ gekomen. Hij ging nog even door op het elan van zijn coach, gevolgd door een eerste keer 2 minuten en een hierop volgende rode met blauwe kaart (gegarandeerd verslag). De eerste van dit seizoen in een wedstrijd van onze liga 2.

Lokeren was weliswaar niet zwaar uit zijn lood geslagen en het lukte Elita niet om de score nog verder uit te diepen ondanks de numerieke meerderheid. Joerie, die Dimi was komen vervangen als penaltyzetter had dit schitterend gedaan door een eerste ‘jaballa’ in doel te werpen. Dit onder toeziend oog van Elita’s oud gediende en leermeester van Joerie (of was het nu omgekeerd?) Johan Van Damme. Bij een tweede penalty had Joerie echter het verslag van vorige week nog in gedachten. In de veronderstelling dat zijn ‘jaballa’ geen eervolle vermelding zou krijgen waagde hij nog een poging als Joerie-ik-shot-mijn-penalty-al-eens-graag-zachtjes-op-de-keeper en ook hier is hij meer dan in geslaagd. Goed voor een dubbele vermelding in het verslag Joerie, proficiat makker!

Het is uiteindelijk Lokeren dat er in slaagt om met een man-op-man verdediging en een mislukt ‘folieken’ van onszelf toch nog terug te komen tot op 30-33.
We zijn op dit moment in de laatste minuut van de wedstrijd aangekomen en met Lieven ‘de topschutter van de liga 1 vorig jaar’ zijn 7e treffer van de wedstrijd (eindelijk begint zijn dieselmachine zichzelf eer aan te doen), werd de 30-34 eindscore vastgelegd.

Al bij al een verdiende overwinning voor ons. Al moeten we zeker ook credits geven aan Lokeren en hun 2 topschutters (respectievelijk 8 en 10 doelpunten) die een zeer verdienstelijke wedstrijd speelden en hun ploeg erg ver brachten in de wedstrijd. Bij Lokeren zijn ze, naar horen zeggen, op dit moment nog steeds op zoek naar Laurens zijn shot vanop afstand, dat intussen ergens in het sterrenstelsel rond zal dwarrelen. Ik hoor u al denken, “maar Laurens mocht toch niet meer shotten vanop afstand?”. De drang bij Laurens is echter te groot om bij ontvangst van de bal niet direct naar doel te schieten zelfs vanop de eigen speelhelft. Laat ons zeggen dat het een combinatie is van pivot-speler te zijn en al weken vragende partij voor wat passen aan pivot.

Ik haalde het in het begin van de wedstrijd al aan, ons Brigitte is herstellende van een zware operatie. Voor de wedstrijd werd dit weekend een bezoekje aan haar gebracht door onze “PDG” Laurens met een kleine attentie om haar herstel nog wat te bevorderen. Ook na de wedstrijd was er een kleine attentie voorzien voor onze ‘godfather’ Willy die duidelijk ontroerd was.

Maar hoe zit dat nu met Thomas zijn vinger? Menig lezer van dit verslag is wellicht aan het wachten op dit moment en het verdict van zijn blessure. Thomas besliste om na een deugddoende douche de Lokerse zorgfaciliteiten te verkennen en hoorde daar dat zijn vinger uit de kom gegaan en gebroken is. Hoe lang we het zonder onze verdedigingsmachine moeten stellen is op dit moment nog onbekend.

Volgende week ontvangen we thuis Brasschaat en oud gekende Quinten Smits die nog geblesseerd was bij onze eerste ontmoeting. Ook voor trainer Dary is dit een speciale wedstrijd om als ex-coach het voor de tweede keer tegen de groen en witte equipe op te nemen. Brasschaat verloor dit weekend nipt op Mechelen (35-33), laat dit een gepaste waarschuwing zijn voor volgende week.

Speelden voor Elita: Fre(g), Yoran (1), Lars(8), Laurens (1), Dimi (5), Thomas (2), Sander (1), Tom (2), Joerie (3), Lieven (7), Yoram (4).

Verslag: TP