Merksem – Liga Heren: Eersherstel voor Elita (29/03/14)

De nederlaag thuis tegen Merksem had een kleine deuk geslagen in de ambities van Elita. Onze mannen hadden dus één en ander recht te zetten in de Luchtbal. Luc kon voor het eerst sinds Bochelt weer op de volledige kern rekenen en iedereen was gemotiveerd. De wedstrijd begon evenwichtig maar Elita maakte de kansen niet af. Merksem deed dit initieel wel, waardoor er na zeven minuten een 4-1 op het (manuele) scorebord stond. Elita bleef echter doorvechten en kon na tien minuten de score egaliseren. De strijd ging toen nog even gelijk op tot 7-7 na 15 minuten. Onze jongens bleven collectief sterk verdedigen en konden een klein kloofje slaan zodat er met 10-13 kon gerust worden.

In de tweede helft bleef er in verdediging een sterk blok staan. Het gemis van een cirkelspeler liet zich bij Merksem voelen want ze konden de verdediging niet echt uit verband spelen. Met 14-22 na twintig minuten leek het spel gespeeld. De Merksemse veer spande zich echter nog één maal op, en onze mannen werden even uit hun lood geslagen. Balverlies en mindere shots waren het gevolg. Merksem kwam nog terug tot 17-22 maar had zijn beste pijlen verschoten. De jongeren mochten de taak afwerken en sloten af met een verdiende 20-27. Volgende week komt Bochelt naar Lebbeke. Deze wedstrijd moet worden gewonnen zodat de kansen voor Elita gaaf blijven. Alle supporters op post!!

Voor Elita speelden: Frederik Rottiers en Kwinten Tirry, Dimi(1) en Sigi(5) Moeyersoons, Bert Marissen(6), Joeri Saerens(6), Nicolas Rottiers, Sigvard Laurent(4), Tom Philips, Reinhoud Van Ransbeeck, Thomas Janssens(3), Brend De Decker, Brent Van Damme(1) en Christoph Rombouts(1)