Duel om tweede plaats eindigt in nederlaag voor Regio Elita

De trouwe lezers van onze verslagen hebben even op hun honger moeten blijven zitten. Na de match Eeklo-Elita hadden we geen kopie van het wedstrijdblad (en deze wedstrijd was toch niet om over naar huis te schrijven na een verlies van 49-13) en vorige week was er geen wedstrijd door forfait van HC Aalst. Nu vliegen we er echter terug in met onze wedstrijd van afgelopen weekend. Een heus duel om de tweede plaats: onze uitwedstrijd tegen Waasmunster. In de eerste fase van de competitie konden we Waasmunster thuis al niet kloppen. Aangezien we ook maar met 7 spelers naar Waasmunster trekken weten we ook meteen dat het vandaag geen makkelijke opdracht zal zijn.

Bij de start van de wedstrijd blijkt ook meteen dat Waasmunster niet onterecht op de derde plaats van het klassement staat. Hoewel Elita sterk verdedigt zijn de eerste 2 doelpunten van de wedstrijd voor Waasmunster. Daarna sluiten we nog wat beter de rangen en hoewel we aanvallend wat kracht missen kunnen we toch gelijke tred houden met Waasmunster. Mees opent de score voor Elita en maakt ook ons 2de doelpunt. Waasmunster blijft echter ook doorspelen en voor elke goal die wij er in leggen doen zij hetzelfde. Onze jongens blijven sterk verdedigen en door goed in te snijden naar pivot maken we ook onze goals en lokken we ook 2 penalty’s uit die Piet prompt verzilvert. Helaas heeft hij bij de derde iets minder geluk. Zo slaagt Elita er heel de eerste helft in om aan te klampen en staat na 30 minuten wedstrijd de 2-0 van in het begin nog steeds op het bord in de vorm van 10-8 voor Waasmunster.

In de rust zijn we best tevreden en vooral trots op ons verdedigend werk, af en toe met de hulp van een sterk keepende Jarno. Zonder wisselspelers wordt het geen sinecure om dit niveau vol te houden maar na een mooie eerste helft is de motivatie groot en is de kans op winst zeker nog niet verloren.

Na de rust hebben we echter last van de intussen beroemde Elita-dip die altijd de kop opsteekt in de eerste 10 minuten van de tweede helft. We worden in aanval wat slordiger en dit levert enkele tegenaanvallen op voor Waasmunster waar we geen antwoord op hebben. Onze verdediging loopt ook niet meer zo lekker als in de eerste helft en zo komen we in deze eerste 10 minuten maar 2 keer tot scoren (met dank aan Mees) terwijl Waasmunster 10 keer kan scoren in evenveel minuten. Hierna trekken ook Koen en Bjorn zich op gang en kan Daan nog een prachtgoal maken door op pivot in het gat te duiken. We beginnen ook terug beter te verdedigen en brengen zo de wedstrijd terug wat meer in evenwicht, weliswaar nog steeds licht in het voordeel van Waasmunster. Zo loopt de wedstrijd verder naar een eindstand van 28-15 in het nadeel van Elita. Waasmunster mag zich terecht tot winnaar kronen en wipt zo naar de 2de plaats in het klassement terwijl Elita, door de overwinning van Dendermonde tegen Evergem, wegzakt naar de 4de. We mogen echter niet klagen want, de eerste 10 minuten van de 2de helft niet meegerekend, speelden we een zeer mooie wedstrijd.

Hopelijk zijn jullie allemaal van de partij zaterdag om 15u in de sporthal van Lebbeke om ons aan te moedigen want dan komt Dendermonde op bezoek. Zo hebben we meteen een kans om onze 3de plaats in de stand te heroveren.

Speelden voor Elita: Jarno(g), Piet(2), Daan(2), Jochen(1), Mees(5), Bjorn(2), Koen(3)
Verslag: JS