Elita doet zichzelf de das om tegen Dendermonde

Deze week trokken we met onze regioploeg naar het niet zo verre Dendermonde voor een heuse derby. Ook deze week krijgen we versterking van Jelmer uit de Liga 2 en kunnen daardoor voor de eerste keer dit seizoen 14 man op het blad zetten. We zijn er zelfs in geslaagd om enkele achterlijnspelers uit onze mouw te schudden. In het doel staat onze kersverse keeper Jarno aangezien de Liga 1 er de gewoonte op heeft nagehouden om na elk seizoen onze keeper af te snoepen.

Bij het binnenkomen van de sporthal zien we dat Dendermonde niet dezelfde basisploeg heeft van vorig seizoen en moet onze uitgebreide spelerskern schatten we onze kansen hoog in.

Vanaf het eerste fluitsignaal gaan we er dus stevig tegenaan. Elita brengt in deze startfase het mooiste handbal en creëert de mooiste kansen terwijl Dendermonde het moet hebben van enkele afstandsshots die onze onervaren keeper kunnen verschalken. De kansen liggen dus duidelijk in het kamp van Elita maar enkel Jelmer slaagt er in deze om te zetten in doelpunten en maakt zo de eerste drie goals voor Elita. Op het moment van deze derde goal is het al de 13de minuut en als we onze open doelkansen tot hiertoe ook maar een beetje benut hadden, stonden we al minsten 6 doelpunten voor. In plaats daarvan zijn we op achtervolgen aangewezen bij een stand van 4-3 in het voordeel van Dendermonde. In de 14de minuut slaagt Marijn er in om gelijk te maken maar daarna gooien we nog wat vaker op de paal en de keeper en komen tot de 20ste minuut niet meer tot scoren. Dendermonde blijft dat echter wel doen aan een gestaag tempo en legt er in deze fase nog 4 in het mandje naar een tussenstand van 8-4. Op dat moment beginnen we echter iets beter af te werken en komen we via goals van Gust, Staf en nog 2 van Marijn terug naar 9-8. Nog niets verloren dus. In de laatste vijf minuten van de eerste helft lukt het ons echter weer niet om te scoren door ofwel overhaast, ofwel op de keeper te shotten. Dendermonde weet nog een tandje bij te steken en enkel goals van Arthur en Gust kunnen de schade nog een beetje beperken. Ruststand: 14-10.

We laten het hoofd niet hangen, we hebben tot hiertoe mooi handbal gebracht en met maar vier doelpunten in het krijt is alles nog mogelijk. Hergroeperen tijdens de rust dus en de focus terug aan voor de 2de helft.

Vol overgave starten we aan de tweede helft maar het blijkt een maat voor niets. In de eerste minuten kunnen we nog ongeveer gelijke tred houden door sterk opgebouwde aanvallen op de achterlijn waardoor onze backs, Jelmer, Bjorn, Arthur en Staf enkele keren tot scoren kunnen komen, maar Dendermonde blijft gestaag scoren terwijl het bij ons in vlagen en stoten komt. Zo slagen we er niet in om terug te komen. Integendeel zelfs, we moeten steeds meer terrein prijsgeven. We komen aan een tussenstand van 22-17 in de 17de minuut van de 2de helft. De frustratie eist zijn tol bij onze jongens en er wordt nu slordig gespeeld, er wordt minder goed gezakt in verdediging en we slagen er maar niet in om de bal rond de keeper in het net te krijgen. Dendermonde echter voelt de overwinningsroes en begint steeds beter en sneller te spelen. We weten ons in de laatste fase van de wedstrijd nog een beetje te herpakken met onder andere 2 goals van Daan en onze topscoorder van de wedstrijd Marijn die zijn 5de doelpunt tegen de netten jaagt, maar de wedstrijd is gespeeld. We stranden op 29-21 in het voordeel van Dendermonde.

De eindstand, het gevoel dat er meer in zat en een paar beslissingen van de arbitrage waar we ons niet echt in konden vinden zorgen voor een wrange nasmaak aan deze wedstrijd. Als we echter in de komende wedstrijden spelen zoals in de eerste 15 minuten van de wedstrijd liggen er voor onze regio, na enkele uren shottraining, in dit nog prille seizoen zeker nog punten te rapen. Hopelijk trekken we uit deze match onze lessen en kunnen we volgende week tegen Handbalclub Thor, uit het verre Oostende, onze eerste punten pakken. Supporters op post zaterdag om 18.30u in de sporthal van Lebbeke.

Speelden voor Elita: Jarno (g),  Piet, Daan (2), Koen, Mees, Arthur (2), Thijs, Wouter, Bjorn (2), Gust (4), Jelmer (4), Staf (2), Marijn (5), Jochen
Verslag: JS