Gedreven Elita houdt de punten thuis

Na drie handballoze weekends mochten we dit weekend eindelijk nog eens onze truitjes aantrekken voor onze thuismatch tegen Evergem. Evergem staat momenteel tweede in de stand dus een ideale kans voor Elita om de top van het klassement niet verder te laten uitlopen en zelf meteen wat dichterbij te komen. Jelmer zakt weer af vanuit Liga 2 en omdat Jonay wat later komt starten we met 10 man, en Jarno in de goal, aan de wedstrijd.

Elita start, onder het motto “Verliezers gaan op”, in verdediging aan de wedstrijd. De eerste aanval van Evergem wordt dan ook meteen afgestopt door de Lebbeekse verdedigingsmuur en Elita kan gaan aanvallen. Mees werkt meteen af en zo komt Elita na 2 minuten voor de eerste keer op voorsprong. Evergem kan echter meteen counteren en houdt zo meteen weer gelijke tred. Mees laat het echter niet gebeuren en werkt er meteen nog eentje tegen de netten. Onze aanval loopt vlot en we komen regelmatig tot scoren maar onze verdediging laat te makkelijk het gat vallen en zo komt ook Evergem tot scoren. Zo kabbelt de wedstrijd verder naar een gelijkstand van 3-3 in de 7de minuut. Op dit moment kunnen we echter voor de eerste keer een kloof slaan en via nog maar een goaltje van Mees, een penalty van Daan en 2 goals van Jelmer belanden we meteen bij een tussenstand van 7-3. In deze fase wil ik ook graag nog even de aandacht vestigen op een wereldredding van interim-keeper Jarno die op het laatste moment nog, met de voet, de bal uit het doel weet te ranselen.
De trend van de wedstrijd is gezet. Elita blijft sterk aanvallen maar laat te veel begaan in verdediging. Evergem blijft zijn eigen wedstrijd spelen en blijft ook regelmatig scoren waardoor we in de eerste helft toch nooit gerust kunnen zijn. Na nog wat goals van Bjorn, Jelmer en Daan gaan we rusten bij een stand van 12-7 in het voordeel van Elita. Een comfortabele voorsprong dus maar we mogen het zeker niet laten hangen.

Tijdens de rust is de boodschap duidelijk: in aanval loopt alles vlot maar in verdediging moet het sterker. Intussen is Jonay wel binnengevallen dus kunnen we een ‘echte’ keeper in ons doel plaatsen. Of het een verbetering wordt op een sterk keepende Jarno zal nog moeten blijken.

De 2de helft start voor ons meteen in mineur. Onze verdediging laat nog steeds te veel gaten vallen en Jonay blijkt, na meer dan een jaar niet meer gespeeld te hebben, er nog even te moeten inkomen. Hierdoor kan Evergem meteen 2 goals binnen leggen en is na 2 minuten onze voorsprong van 5 doelpunten uit de eerste helft meteen gereduceerd tot slechts 3. Gelukkig is ons dipje van korte duur en gaan we zelf ook weer aan het scoren. Jonay herinnert zich ook snel hoe het weer allemaal in elkaar zit en pakt verder een zeer goede wedstrijd.

Een mooie overwinning voor onze jongens tegen de nummer 2 in het klassement. Als we dit niveau kunnen vasthouden zal de voorlaatste plaats, waar we nu nog staan, snel verleden tijd zijn. Hopelijk houden we onze goede vorm vast voor de volgende wedstrijd: de verplaatsing naar de ongeslagen leider, Eeklo op 16/11.

Speelden voor Elita: Jonay (g), Jarno (g), Mees (7), Marijn, Jochen (2), Koen, Thijs (1), Daan (4), Wouter, Jelmer (10), Bjorn (6)

Verslag

De 2de helft start voor ons meteen in mineur. Onze verdediging laat nog steeds te veel gaten vallen en Jonay blijkt, na meer dan een jaar niet meer gespeeld te hebben, er nog even te moeten inkomen. Hierdoor kan Evergem meteen 2 goals binnenleggen en is na 2 minuten onze voorsprong van 5 doelpunten uit de eerste helft meteen gereduceerd tot slechts 3. Gelukkig is ons dipje van korte duur en gaan we zelf ook weer aan het scoren. Jonay herinnert zich ook snel hoe het weer allemaal in elkaar zit en pakt verder een zeer goede wedstrijd. Hoewel onze verdediging over de hele match nooit echt op niveau komt, komen we in de 2de helft ook nooit meer echt in de problemen. Jelmer, Bjorn en Mees leidden de debatten en komen vlot tot scoren. Ook Daan pikt nog een penalty en een goaltje mee en Thijs, die de eerste helft nog het plein moest verlaten wegens problemen met de enkel, kan er ook nog eentje tegen de netten ranselen voor hij na het laatste fluitsignaal naar spoed vertrekt. Wouter, die voor de eerste keer ooit op pivot stond, weet zich ook nog vrij te lopen en de bal voorbij de keeper te krijgen. Helaas zag de scheidsrechter dat hij een paar millimeter in de cirkel stond. Hoewel Evergem zeer verdienstelijk speelt lopen we steeds verder uit en controleren tot het einde van de wedstrijd naar een eindstand van 30-19.

Verslag: JS