Jonge regio ploeg betaalt leergeld in Kortrijk

Na twee spannende wedstrijden de afgelopen weken, waarbij we ons beste handbal speelden in lange tijd, hadden we goede moed om nog eens overwinning te behalen. Dinsdagavond op training werd echter duidelijk dat de vaste waarden van de regioploeg niet beschikbaar waren voor de match, het werd dan ook al snel duidelijk dat het moeilijk ging worden om Kortrijk te bedreigen in hun eigen sporthal. Hoopvol werd er nog wat rondgebeld voor de nodige versterking, maar dit was tevergeefs. Uiteindelijk vertrokken we met 8 man naar Kortrijk, tevens onze verste verplaatsing van dit seizoen. Belangrijk om nog mee te geven is dat deze ploeg van 8 spelers bestond uit enkel veldspelers, twee spelers met slechts 3 jaar ‘handbalervaring’ en nog eens twee spelers die hun eerste handbal vastnamen bij de start van dit seizoen.Zoals verwacht waren we als jonge ploeg te braaf in de verdediging en kwamen we zelf met te weinig initiatief in de aanval. Het stond dan ook al snel 2-0, maar tot ieders verbazing konden we deze achterstand de eerste minuten beperken. Dit was hoofdzakelijk te danken aan Jarno, een zeer sterke ad interim keeper. Bovendien konden we aan de overkant een gaatje vinden waardoor het na 6 minuten spelen 2-2 stond. Enkele goede reddingen van de Kortrijkse keeper en het feit dat onze verdediging nog steeds niet was wat het moest zijn, zorgde ervoor dat we al snel 6-2 achter stonden. We beseffen dat we beter zullen moeten verdedigen omdat de wedstrijd anders wel eens zou kunnen uitdraaien op een serieuze afstraffing. Zo komen we na 20 minuten spelen terecht bij een 7-5 tussenstand, dit dankzij het goede samenspel van onze middenman Jelmer en onze pivot Daan, die zowel in aanval als verdediging het centrale duo vormen. De laatste 10 minuten lukt het ons echter niet om nog te scoren, dit in tegenstelling tot Kortijk, zij blijven aan hetzelfde tempo goals produceren waardoor we gaan rusten bij een 13-5 tussenstand.

In het begin van de tweede helft krijgen we te maken met ons – ondertussen al bekende – dipje en kan Kortrijk uitlopen tot een tussenstand van 17-5, zelf moeten we wachten tot de achtste minuut om onze eerste goal van de tweede helft te kunnen maken. Uiteindelijk begint onze verdediging te draaien en lukt het ons om zo nu en dan een bal te veroveren, deze balveroveringen en de snelheid van Marijn zorgen voor een tegenaanval waardoor ook hij zijn goaltje kan meepikken om het 17-7 te maken. We merken echter dat Kortrijk opnieuw een versnelling hoger schakelt waardoor ze hun voorsprong verder kunnen uitdiepen. Ze merken dan ook al snel dat de wedstrijd gespeeld is en proberen nog enkele mooie goals te maken.

Dit zorgt er voor dat wel zelf iets meer vrijheid krijgen, het is dan ook niet onlogisch dat Piet en Mees nog enkele keren kunnen prikken vanop 9 meter, maar de doelpuntenkloof blijft even groot. Ook Jochen besluit het proberen vanop 9 meter, spijtig genoeg gaan zijn schoten voorlangs of heeft de keeper een sterke redding in huis. Daarnaast worden enkele kansen van onze rechterhoek Wouter niet afgewerkt en zo kijken we al snel tegen een achterstand van 15 goals aan, 26-11 met nog 10 minuten te spelen. Er rest ons nog één doel in deze wedstrijd, namelijk de tegenpartij geen 30ste goal te gunnen. Onze verdediging houdt opnieuw iets beter stand waardoor er afwisselend gescoord wordt. Zo kunnen we de match uiteindelijk afsluiten bij een 29-14 einstand.

Geen overwinning dus in Kortrijk, wel een resultaat waarmee we best tevreden mogen zijn, zeker wanneer we bekijken met welke ploeg we deze wedstrijd aanvatten. Komende maand staan er geen wedstrijden meer op het programma, tijd genoeg dus om de komende training bij te leren. Hopelijk resulteert deze leergierigheid dan ook in een overwinning tegen Evergem op 16 maart, ditmaal in onze eigen sporthal.

Speelden voor Elita: Pieter(2), Wouter, Daan(2), Marijn(2), Jarno(g), Jochen, Jelmer(5), Mees(3)
Verslag: JS