Regio gaat de punten halen in Evergem

Dit weekend stond voor de Regioploeg de verplaatsing naar Evergem op het programma. Hoewel altijd een moeilijke verplaatsing hadden we er toch goede hoop op om de punten mee naar Lebbeke te brengen, zo net voor de winterstop. Zo vertrokken we op zondagmiddag met 13 spelers richting Evergem, waarbij onze standaardploeg werd aangevuld met Robben en Kwinten die na te schitteren met de Liga 1 ons ook uit de nood wilden helpen.

In het begin van de wedstrijd stond onze verdediging meteen als een huis en door een sterk keepende Kwinten duurde het tot de 16de minuut voordat Evergem hun eerste goal kan scoren. Intussen vinden wij echter wel de gaten in de Evergemse verdediging en met de aanvulling van enkele tegenaanvallen van Robben staat het op dat moment dus 0-7 voor onze jongens.

Op dat moment slaat echter de vermoeidheid toe bij enkele van onze spelers en wanneer deze wisselen blijft er van onze verdedigende muur niet veel meer over. Er wordt niet meer gecommuniceerd en het duurt drie aanvallen tot onze verdediging eindelijk weer juist opgesteld staat, en nu kan ook Evergem makkelijk de gaten vinden. Aan de andere kant van het plein komen onze aanvallers er ook niet zo makkelijk meer door nadat de Evergemnaars, na een time-out, hoger gaan verdedigen. Het feit dat onze spelers op de achterlijn niet meteen het meest ervaren zijn heeft er misschien ook iets mee te maken. Evergem maakt een tussenspurtje tot een stand van 8-9 in de 25ste minuut. Hierop herpakken we ons een beetje en kunnen toch nog gaan rusten met een tussenstand van 9-11 in ons voordeel.

In de kleedkamer is de boodschap duidelijk: opnieuw sterk verdedigen en in aanval de rust bewaren. Dit gezegd zijnde starten we aan de 2de helft maar we kunnen ons voornemen niet meteen waarmaken. De eerste twee doelpunten van de 2de helft zijn in het voordeel van Evergem en zo komen we tot een 11-11 gelijkstand. Op dat moment vinden we echter onze eerdere vorm terug en plaatsen zelf een klein tussenspurtje waardoor we tot een stand van 12-19 komen in de 12de minuut van de 2de helft. Hierna is het weer even aan Evergem die weer 4 doelpunten maken zonder tegendoelpunt van ons. Hierdoor komt Evergem weer aansluiten tot 16-19, maar veel dichter dan een verschil van drie doelpunten komen ze niet meer. We handballen gecontroleerd verder, nu met een sterk keepende Cedric in de goal, en komen zo tot een 23-26 eindstand in het voordeel van Elita.

Een welverdiende overwinning waardoor we de 2 punten naar huis mogen meenemen. Hopelijk kunnen we dit niveau na de winterstop doortrekken en zo uit de onderste regionen van het klassement sluipen.

Speelden voor Elita: Cedric(g), Kwinten(1), Mees(2), Pieter, Jarno(1), Marijn(1), Robben(7), Jochen, Patrick, Thijs(1), Bjorn(4), Bart(4), Daan(5)
Verslag: JoS