Regio laat kans op 3de plaats schieten

Afgelopen zaterdag maakte onze regioploeg zich op voor een heuse derby. Dendermonde kwam op bezoek met als inzet het derde trapje in de rangschikking en meteen ook de kans om in de top 3 de winterstop in te gaan. Onze heenmatch naar Dendermonde was met voorsprong één van onze slechtste matchen dit seizoen dus willen we graag één en ander rechtzetten in deze wedstrijd.

Elita wint de toss en kiest ervoor om de wedstrijd in verdediging aan te vatten. Het blijkt echter al snel dat onze verdediging een pak minder goed draait dan vorige week tegen Waasmunster, want Dendermonde maakt van deze eerste aanval meteen gebruik om de 0-1 op het bord te zetten. We laten echter niet begaan en Koen prikt in de 2de minuut meteen tegen. In de 4de minuut krijgt Dendermonde dan weer een, volgens ons zeer makkelijk gefloten, strafschop en kan weer voorsprong nemen. Elita neemt meteen remonte en Jelmer, Daan en Koen scoren achtereenvolgens in een 3-0 tussensprint. Maar in de 9de minuut krijgt Daan de eerste van vele 2 minuten tijdstraffen die deze wedstrijd zouden ontsieren. In verdediging wordt het meteen lastig met een man minder en wanneer we in aanval komen zet Dendermonde de verdediging een stapje verder uit waardoor ze ons samenspel in de war sturen. Dendermonde profiteert dus volop en maakt van deze 2 minuten gebruik om de score om te buigen van 4-2 naar 4-5. Vanaf Daan terug op het plein mag laat Elita zich onmiddellijk weer gelden. We plaatsen, met doelpunten van Arthur en Jelmer, een tussensprint van 3-0 waardoor onze jongens weer leiden met 7-5, het is ondertussen de 17de minuut van de wedstrijd en nu krijgen beide ploegen het moeilijk om te scoren en gaat de wedstrijd redelijk gelijk verder. In de 20ste minuut krijgen Jochen en Jelmer binnen 13 seconden van elkaar 2 minuten waardoor Elita maar met 4 meer op het veld staat. Maar onze jongens laten zich niet doen en Dendermonde kan zelfs met 2 man meer op het plein het doel niet vinden, mede dankzij een sterk keepende Jarno. Eens terug met 6 laten we ons een beetje uit lood slaan door de matige arbitrage en Dendermonde maakt hier gretig gebruik van. Ze plaatsen een 4-0 tussensprint waardoor we weer tegen een achterstand van 2 doelpunten aankijken. Piet maakt echter een einde aan hun reeks met een welgeplaatste penalty en Elita herpakt zich een beetje. Arthur en Jelmer dragen nog hun steentje bij maar Dendermonde kan ook nog éénmaal scoren. Zo gaan we rusten met gelijke punten op het bord: 10-10.

Tijdens de rust is het hoofdonderwerp de arbitrage, die naar ons gevoel meer dan ondermaats is, maar aangezien we hier toch niets aan kunnen veranderen besluiten we ons eigen spel te blijven spelen. Alles is nog mogelijk en naar ons gevoel is, hoewel het redelijk gelijk opgaat, Elita de beste ploeg op het veld.

Het is echter Dendermonde dat het sterkst aan de 2de helft begint want het zijn zij die de score in de 2de helft kunnen openen terwijl Elita nochtans in balbezit van start ging. Aanvankelijk kunnen we nog aanklampen en voor elk doelpunt dat Dendermonde maakt jagen wij er ook één tegen de netten. Zo staat het nog steeds gelijk in de 8ste minuut met 12-12 wanneer Daan onze 5de 2 minuten van de wedstrijd pakt als een aanvaller van Dendermonde tegen hem aanloopt en zich wel heel spectaculair laat vallen. De frustratie is nu duidelijk merkbaar in het spel van Elita en we laten hier en daar wat steekjes vallen, vooral in verdediging. Dendermonde profiteert en begint goal per goal afstand te nemen van Elita. Dendermonde maakt nu 2 doelpunten voor elk doelpunt dat wij maken en dat tikt al snel aan naar een tussenstand van 15-18 in de 21ste minuut. De wedstrijd is dus zeker nog niet verloren maar in plaats van ons te herpakken, krijgt Jelmer nog een tijdstraf, die het scheidsrechterlijk duo vandaag in hoog tempo uitdelen. Dendermonde plaats nog een 0-3 tussensprint waardoor wen in de 22ste minuut aankijken tegen een achterstand van 6 doelpunten. Op dat punt kantelt de wedstrijd weer in het voordeel van Elita en kunnen we, met een man minder, aangezien de scheidsrechter nog maar eens een tijdstraf heeft uitgedeeld, zelf met 3 achtereenvolgende doelpunten de kloof weer verkleinen naar 19-22. Met op dit moment nog 3 minuten te spelen is het echter Dendermonde dat de wedstrijd in handen neemt. Elita laat het te los in verdediging en hoewel Daan in de laatste minuut nog tegenprikt is het kwaad geschied. Bij het eindsignaal staat er 20-25 op het bord.

Na de wedstrijd is de sfeer bij Elita redelijk bedrukt aangezien we allemaal het gevoel hadden dat er meer in zat, wat misschien ook wel zo was als we ons niet hadden laten beïnvloeden door de spelbegeleiding. De match is echter gespeeld dus rest er ons enkel nog vooruit te kijken en dat doen we dan ook naar onze eerste match na de winterstop op 19 januari. De verre verplaatsing naar Oostende, onze rechtstreekse concurrent die met evenveel punten 1 trapje lager staat in het klassement.

Speelden voor Elita: Jarno(g), Piet(2), Daan(4), Jochen(1), Arthur(4), Wouter, Marijn, Koen(4), Jelmer(5)
Verslag: JS