Regio pakt eerste punten in doelpuntenfestijn

Terwijl de Liga 2 geniet van een welverdiend weekendje rust na een sterke seizoensstart en de Liga 1 op donderdag een verdienstelijke bekerwedstrijd speelde, moest onze Regioploeg als enige herenploeg deze zaterdag aan de bak. Op het programma staat onze thuiswedstrijd tegen Thor Oostende. De enige ploeg naast ons die op deze vierde speeldag nog geen punten op het bord heeft staan. Door het vrije weekend van onze Ligaploegen kunnen we ook deze week weer op versterking rekenen en 14 man op het blad zetten. Jelmer zakt weer af van de Liga 2, Kwinten en Robben komen ook meespelen en zelfs T1 van de Liga 1, Gert-Jan komt de gelederen versterken, waarvoor alvast onze dank.

Goed opgewarmd en vastberaden om onze eerst punten te pakken begint Elita in balbezit aan de wedstrijd. We zien dat de tegenstander maar 2 wisselspelers in de schaal kan leggen tegen over onze 7 bankzitters. We besluiten dan ook om de wedstrijd van in het begin hard te maken. Helaas eindigt onze eerste aanval op de paal en kan Oostende meteen tot de tegenaanval overgaan. Door een afstandsshot van op links kijken we meteen tegen een 0-1 achterstand aan. Een minuutje later kunnen we echter door een tegenaanval van Jelmer meteen tegen prikken. Zo is de toon voor even gezet. Elita valt sterk aan en kan via nog een goal van Jelmer, 2 van Arthur en 2 van Jochen gelijke tred houden met de Oostendenaars tot 6-6 in de 14de minuut. In verdediging loopt het iets minder. We stappen niet goed uit en zijn niet gretig genoeg om de bal te veroveren. Oostende ruikt zijn kans en kan ervoor zorgen dat onze jongens 2 minuten later tegen een 6-8 achterstand aankijken. Maar Elita kiest er op dat moment voor om de motor te laten aanslaan. We zetten ons in verdediging een stapje hoger en Oostende krijgt het meteen moeilijk. Jelmer is vandaag niet te stoppen en legt prompt zijn 3de goal van de wedstrijd in mandje en zo wordt het 7-8. Maar daarbij stopt het niet, want aangespoord door Jelmer zijn goede voorbeeld passeren ook Gert-Jan, Gust, Mees en Jelmer zelf de Oostendse verdedigingslinie en de keeper en scoren zo nog 6 keer zonder ook maar 1 doelpunt van Oostende. Zo staat het na 7 minuten na onze 6-8 achterstand al 13-8 in het voordeel van Elita. Oostende heeft het nu duidelijk moeilijk onder de verpletterende aanvallen van Elita en komen ook moeilijk door ons verdedigend blok. Van de 16de minuut tot het einde van de eerste helft weten ze slechts 2 keer tot scoren te komen. Terwijl zijn onze jongens nog niet tevreden na het omkeren van een achterstand tot een voorsprong maar blijven ze scoren. Thijs pikt een goaltje mee, Robben loopt iedereen er 2 keer volledig af op tegenaanval en Daan slaagt er zelfs in om op tegenaanval, op rechterhoek, over de achterlijn schuivend, de Oostendse doelman te verschalken.

Met deze mooie eindfase van de eerste helft kunnen we voor de eerste keer dit seizoen gaan rusten met een voorsprong: 18-10 voor Elita. In de rust is de boodschap duidelijk. We moeten op hetzelfde elan verder en vooral blijven lopen.

De 2de helft begint zoals de eerste geëindigd is, met een zeer sterk Elita. We plaatsen met 2 doelpunten van Bjorn en eentje van Jarno meteen een 3-0 tussensprint. Dan volgt één van de zeldzame momenten waarop Oostende nog eens door onze verdediging raakt maar met weer een tussensprint met dank aan Mees en Bjorn staat het intussen al 6-1 voor ons in de 2de helft. Dan volgt een korte opflakkering van Oostende en kunnen ze 4 goals maken tegenover eentje van ons. We maken het echter direct weer goed met een tussensprint van 5-0 waar Jelmer aan het eind van de reeks onze 30ste goal tegen de netten jaagt. Zo staat het na 15 minuten in de eerste helft 30-15. Een betere aansporing kunnen we niet wensen want nu de kaap van de 30 is gerond mikken we op 40 doelpunten vandaag. Onze turbo slaat nu echt aan in aanval en de Oostendenaars krijgen de ene na de andere tegenaanval rond de oren. Robben weet in dit laatste kwartier maar liefst 7 keer te scoren, al steelt hij wel op snelheid een goaltje van Bjorn die ook al op weg was naar het doel van de tegenstander. De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat onze verdediging behoorlijk lijdt onder onze aanvalsdrift en de Oostendenaars kunnen ook vaker scoren ondanks dat Wouter stevig verdedigd en zijn eerste tijdstraf ooit pakt. We ronden echter vlot de kaap van de 40, met, u raadt het al, een tegenaanval van Robben, en eindigen op een eindstand van 43-22.

Een mooie wedstrijd voor Elita die de punten en de mentale opsteker goed kunnen gebruiken. Hopelijk kunnen we deze vorm vasthouden voor onze volgende wedstrijd tegen HC Eeklo op 16/11.

Speelden voor Elita: Kwinten(g), Jelmer(7), Gust(2), Thijs(3), Arthur(2), Bjorn(8), Gert-Jan(4), Jarno(1), Jochen(2), Daan(2), Robben(9), Mees(3), Marijn, Wouter
Verslag: JS