Regio trapt het seizoen op gang met wedstrijden tegen Aalst en Waasmunster

Voor ons eerste verslag dit seizoen starten we meteen met een primeur voor de Regio: Een dubbel wedstrijdverslag.

HC AALST – ELITA

Op de eerste speeldag van het seizoen stond meteen een stevige kraker te wachten met de verplaatsing naar Aalst. Aalst speelde vorig seizoen kampioen in Regio zonder ook maar één wedstrijd te verliezen. We wisten dus dat ons een lastige wedstrijd te wachten stond, maar we laten de moed natuurlijk niet zakken.

In deze omstandigheden trokken we op zondag naar sporthal Ten Rozen met een ploeg van 9 die, tekenend voor Regio Elita, enkel uit hoeken en pivots bestaat. De sfeer zit meteen goed, maar met nog maar 4 trainingen achter de rug, de vorm iets minder. Nog een geluk dat Kwinten afzakt van de Liga 1 en er zo voor zorgt dat we toch een keeper in de goal kunnen zetten.

Na een beetje improvisatie krijgen we toch een ploeg op het veld en beginnen we vol goede moed aan de wedstrijd. Toch is het Aalst dat de score kan openen en zijn onze jongens meteen op achtervolgen aangewezen. Dit doen we met glans door de komende aanval meteen terug gelijk te maken via Thijs. Het is echter een maat voor niets. In aanval komt ons gebrek aan shotkracht en initiatief op de achterlijn meteen boven en ook in verdediging draaien we niet vlot. De pivot van Aalst doet zijn job goed en daardoor kan Aalst regelmatig de gaten in onze verdediging vinden. Ze kunnen dan ook een verschroeiende tussenspurt plaatsen naar 7-1 in de 9de minuut. De match lijkt gespeeld maar we laten het hoofd niet hangen.

In aanval vinden we iets beter onze draai dus kunnen we met goals van Bjorn, Mees, en Piet toch een beetje terug in de wedstrijd komen maar we slagen er niet in om het Aalsterse aanvallende blok tegen te houden in verdediging. Door ons geringe aantal wisselspelers begint in deze fase van de wedstrijd ook de vermoeidheid toe te slagen waardoor we domme fouten maken (zoals bijvoorbeeld een dubbel dribbel van ondergetekende en passen naar een pivot waar ze met drie verdedigers bij staan). We pikken hier en daar ons goaltje mee maar het blijft vooral Aalst die de bal tegen de netten jaagt. We gaan dan ook rusten met een stand van 18-7.

En die rust doet ons blijkbaar deugd. We beginnen Daan beter te vinden op pivot, onze afstandsshots van Bjorn en Thijs vallen vaker binnen en ook op hoek kunnen we Jarno, Mees en Wouter enkele keren vrijspelen. Het eerste stuk van de 2de helft kunnen we zo wat grond goedmaken op het sterke Aalst. In de eerste 10 minuten kunnen we 9 keer scoren tegenover 6 treffers van Aalst, naar een tussenstand van 24-16. Daarna lijkt het vuur bij beide ploegen wat gedoofd want in de volgende 10 minuten wordt maar 5 keer gescoord. Helaas voor ons zijn 4 van deze goals voor Aalst waardoor onze goede start van de 2de helft terug geneutraliseerd wordt. Ook de vermoeidheid slaat weer toe en tussen de 15de en 27ste minuut lukt het ons niet om te scoren. Het staat intussen 30-17 voor Aalst. De laatste 2 treffers zijn nog voor Elita maar de match is gespeeld. Eindstand 30-19.

Zeker geen slechte wedstrijd van onze Regioploeg maar Aalst was meer dan een maatje te sterk voor ons. Een goede voorbereiding dus op de rest van het seizoen.

Speelden voor Elita: Kwinten(g), Jarno(1), Thijs(3), Mees(5), Piet(3), Daan(2), Wouter, Bjorn(5), Jochen
Verslag: JS

 


 

ELITA – HK WAASMUNSTER

En die rest van het seizoen start met onze eerste thuismatch tegen Waasmunster. Een beetje tegen onze gewoonte in is de Regio voor één keer de hoofdact van de thuisavond omdat de Liga 1 wegens omstandigheden al om 16.30u speelde. Om 20.15u stonden we dus met 8 man klaar voor de wedstrijd met wederom dank aan Kwinten en deze keer ook aan Jelmer om ons te komen aanvullen.

Waasmunster is een nieuw gezicht in de Regio dit jaar en kwam met een jonge ploeg aan de start. Met maar 1 wisselspeler op de bank wisten we dus al dat het fysiek een lastige wedstrijd zou worden. Waasmunster mag in balbezit aan de eerste helft beginnen en dat hebben we meteen geweten want ze openen in hun eerste aanval meteen de score. Tijdens onze eerste aanval jaagt Arthur echter ook meteen de bal tegen de netten en maken we terug gelijk. Het spel gaat redelijk gelijk op en zo komen we in de 6de minuut via een doelpunt van Piet en nog eentje van Arthur op een stand van 3-2 in het voordeel van Elita. De coach van Waasmunster heeft genoeg gezien en vraagt een time-out. Na een minuutje rust komen we terug op het plein en komen de Waasmunstenaars wat hoger verdedigen. We krijgen het in aanval meteen moeilijk, komen niet tot scoren, en er komen heel wat ballen die naar pivot bedoeld zijn bij de verdediging terecht. Ook in verdediging loopt het niet vlot en dat ligt vooral aan het verschil in snelheid tussen onze jongens en die van Waasmunster. Op de koop toe wordt er ook niet goed uitgestapt. Dit stelt Waasmunster in staat om een tussensprint van 6-0 te maken. De score na 15 minuten in de eerste helft bedraagt dan ook 3-8 in ons nadeel. We lijken ons even te herpakken en houden voor 3 goals gelijke tred met Waasmunster met 2 goals van Jelmer en nog maar eentje van Arthur. Zo komen we op 3 minuten van de rust tot 6-11. Hierna laten we het weer wat lopen en kan Waasmunster nog 3 keer scoren, tegenover 1 doelpunt van ons via Piet vlak voor de rust. Ruststand 7-13

In de rust hebben we dus duidelijk wat om over na te denken. We besluiten om onze 6-0 verdediging om te gooien naar een 3-2-1 en om wat meer tempo te steken in onze aanvallen.

Meteen na de rust lijken onze veranderingen goed op te brengen. We vinden vaker de gaten in de verdediging en kunnen ook Jarno en Mees enkele keren vrijspelen op hoek. Niet elke bal gaat binnen maar in de eerste 7 minuten van de 2de helft gaan we weer gelijk op met Waasmunster. Waasmunster herpakt zich dan met 3 goals op rij maar dat doen wij op onze beurt ook door goed samen te spelen met Daan op pivot. In de 15de minuut van de 2de helft staat het dus 12-18, een even groot verschil als bij het begin van deze 2de helft. Op dit moment eist de vermoeidheid echter zijn tol en kan Waasmunster nogmaals 3 keer op rij scoren waardoor ze nu met 12-21, 9 doelpunten voorstaan. Met op dit moment nog 13 minuten te spelen weten we dat de punten vandaag niet voor ons zullen zijn maar we blijven gemotiveerd, herpakken ons zelfs een beetje en laten in deze laatste minuten ons mooiste handbal van de hele wedstrijd zien. Hierdoor weten we nog 8 keer te scoren maar Waasmunster laat zich ook niet onbetuigd en plaatst er ook nog 7 binnen. Eindstand 20-28.

Zeker niet onze slechtste prestatie en met een wat grotere kern zat er misschien meer in, maar Waasmunster was zeker de terechte winnaar in deze partij. Hopelijk kunnen we ons mooie handbal van de laatste minuten doortrekken naar volgende week want dan staat de verplaatsing naar Dendermonde op het menu.

Speelden voor Elita: Kwinten(g), Jelmer(4), Arthur(6), Jarno, Mees(2), Piet(3), Daan(4), Jochen(1)
Verslag: JS