Regioploeg haalt het van Lokeren

Zondag om 15u30 moest de regioploeg naar Lokeren, deze ploeg staat in de middenmoot en onze jongens bezetten al even de laatste plaats, het ging dus niet gemakkelijk worden. Maar trouwe volgers van de regioploeg weten ondertussen dat ons niveau de laatste wedstrijden steeds goed is, we hebben het enkel moeilijk om het verlies van onze topschutter Bart H op te vangen. Deze zondag hadden we wel een extra motivatie, oud-Elita-lid en ex-derdeploeg-speler Jo Van Damme deed mee bij Lokeren en ook de topschutter uit de reeks Tim Daeninck was present.

De match begon evenwichtig, maar onze jongens lieten onmiddellijk merken niet gewillig naar de slachtbank te willen gaan. Er werd hard maar correct verdedigd en Lokeren had het moeilijk om een gaatje te vinden in de Elita-muur, in aanvallend opzicht konden we regelmatig scoren, vooral Bart VH die afwisselde van bak naar pivot, en terug, maakte regelmatig brokken. Aan de overzijde begon Tim Daeninck zich een beetje te ergeren aan onze goede verdediging waardoor er al eens een overhaast shot kwam, wij bouwden daarentegen steeds rustig op en scoorden bijna iedere aanval ons doelpunt. Ook de J-18 mannen die onze regioploeg kwamen versterken; Arthur, Maarten en Mees deden hun duit in het zakje, zij brachten ook wat snelheid in de ploeg en hadden geen problemen met het spel in de regio. Jarno slaagde er zelfs in om van op de achterlijn op rechtse hoek positie te scoren met rechts.  Aan de rust stond het 14 – 12 maar wij geloofden echt dat we deze match konden winnen, Bart VR gaf nog extra aanwijzingen en met goede moed en Jonay in doel kwamen we op voor de tweede helft.

De tweede helft verliep gelijkaardig aan de eerste met dat verschil dat Tim Daeninck dacht dat hij alleen de ploeg van Lokeren was. Het gevolg was dat alle penalty’s van Lokeren ergens in de Durme terechtkwamen en verder stond Jonay weer als een jong veulen te keepen dus hij hield de rest van de atoomschoten tegen. Wij daarentegen bleven geconcentreerd spelen en zo kwamen we op voorsprong. Op minuut 40 sloeg het noodlot echter toe, Bart VH maakte een ongelukkige beweging en moest de wedstrijd staken met een kapotte knie, dit was voor ons een serieuze aderlating maar we lieten ons niet uit het lood slaan. De J-18’ers en 1e jaars handballers lieten zien dat zij er ook wat van konden, Daan was een constante gesel voor de verdediging, Arthur en Maarten scoorden met goede schoten en listige onderhandse ballen. Zelfs ondergetekende slaagde erin om van op een meter of 8 in de winkelhaak te shotten. We hadden nog even een lastig moment toen we met 4 kwamen te staan na 2 minuten voor Bart VR en Arthur. Maar in deze periode moesten we slechts 1 tegendoelpunt toestaan.

De damp kwam ondertussen uit Tim D zijn oren en iedere aanvalspoging van Lokeren eindigde bij hem met een shot, desnoods van op 15 meter, ook Jo van Damme kreeg de bakens niet verzet. Wij hadden het helaas ook moeilijker om te scoren, het verlies van Bart VH begon door te wegen. Het resultaat was een 22-22 stand met nog een dikke minuut op de klok. Pieter had dan de geniale ingeving om een time-out nemen bij een vrije worp voor ons, tijdens deze time-out dokterde Bart VR een nog genialer plan uit om de winnende goal te maken. Het was iets met schijnpassen en schijnbewegingen van hier en daar, maar ik ben vooral blij dat de protagonisten het zelf snapten. Daan kwam door dit nummertje vrij te staan op de 6m met een akker ruimte en hij aarzelde niet om de Lokerse goalie te fusilleren, 22-23 met nog 45 seconden te gaan. Lokeren liet na om van hun aanval iets te maken waardoor we de laatste seconden zelf konden uitspelen en zo een verdiende zege binnenhaalden.

Op karakter en met inzet tekenden we voor de 3e winst van het seizoen, de blijdschap achteraf was gemeend en we geloven dat we vertrokken zijn voor meer. Zaterdag geven we om 18u Desselgem partij in de sporthal, de ideale bezigheid om uw spaghetti te laten zakken is komen supporteren voor ons!

Voor Elita speelden: Kwinten (g), Jonay (g), Pieter (3), Jarno (3), Arthur (1), Maarten (3), Mees (1), Jochen (1), Axel (1), Koen (1), Daan (3), Bart VH (3) en Bart VR (3)

Verslag: KVH