Elita promoveert verrassend naar 2de nationale!

De Belgische Handbalbond heeft deze week groen licht gegeven op de promotie. Een verrassend bericht gezien het besluit om de competitie vroegtijdig op te schorten omwille van COVID-19 en daarbij de eerste twee gerangschikte teams te promoveren. Elita stond derde maar door een forfait van leider Olse Merksem HC kunnen wij de promotie toch waar maken.

Onze senioren kenden een twijfelachtige start in Liga1, maar al snel begon de motor te draaien en ambieerden we met ons jonge seniorenteam de titel. Met één wedstrijd minder gespeeld, en met nog een onderling duel tussen de leiders voor de boeg, lag promotie dan ook binnen handbereik. Helaas strandde we bij de opschorting van de competitie op een derde plaats en leek onze droom voorbij te zijn. Toch realiseren we nu de promotie naar 2de nationale na een forfait van Merksem. Een onverwachte verrassing, maar voor ons de terechte bekroning na een pittig seizoen.

“We hebben een zeer jong en talentvol team dat onzeker aan het seizoen startte. Maar al snel begon de intensieve voorbereiding zijn vruchten af te werpen en groeide het vertrouwen. We hebben elke ploeg in de reeks kunnen overwinnen en we maakten ons zelfs stilaan klaar voor promotie. De vroegtijdige opschorting kwam als een donderslag bij heldere hemel. Wij zijn enorm tevreden en opgelucht dat we nu toch kunnen promoveren. Voor ons is het een verdiende beloning na het harde werk van onze spelers en staf”, verduidelijkt Gert-Jan De Vis, coach van onze seniorenploeg.

Zin naar meer

De club wist in de transferperiode enkele versterkingen aan te trekken en voorzitter Steven Van Oudenhove schat de toekomst rooskleurig in: “Het gaat de club sportief voor de wind en dat straalt af op de hele organisatie. Het bestuur heeft de laatste maanden achter de schermen enorm veel werk verzet maar ook de seniorenploeg staat opnieuw in de startblokken. De Lebbeekse sportdienst biedt ons outdoor infrastructuur aan om gefaseerd opnieuw trainingen aan te vatten. Samen gaan wij voor het beste handbal in de regio. De promotie naar 2de nationale is een droomstart, maar zeker niet ons eindpunt.”