Elita reageert pijlsnel op COVID-19 besmetting

UPDATE: Alle spelers en de ‘thuis’bubbel van de speler testten intussen negatief. De positieve speler is gisteren hertest en blijkt ook negatief. We hadden dus te maken met een vals positief resultaat. De speler mag uit isolatie en de quarantaine voor de andere spelers is stopgezet.  Niemand moet nog worden hertest. Gelukkig kunnen we dit nu afsluiten als een ‘happy end’.  Niemand moet ongerust zijn over een verspreiding van het virus via de club.

Een speler van onze eerste ploeg meldde zich zaterdagochtend ziek bij de trainer.  Na medische onderzoek werd uit voorzorg een COVID-19 test uitgevoerd.  Deze bleek jammer genoeg positief, maar door de talrijke preventiemaatregelen en een adequaat ingrijpen van de club is verdere verspreiding voorkomen.

Volgens het protocol van Sciensano heeft Elita onmiddellijk beslist alle spelers uit de bubbel te laten testen. De onfortuinlijke speler stelt het goed en vertoont slechts lichte verschijnselen van het virus. Desondanks wordt er geen risico genomen. De speler moet 7 dagen in isolatie, zijn teamgenoten gaan 14 dagen in quarantaine. De trainingen van deze bubbel worden volgende week afgelast en de geplande oefenwedstrijd geannuleerd. Wanneer een 2de test negatief blijkt, kan de dag nadien de quarantaine worden opgeheven en worden de trainingen hervat. De situatie wordt op de voet gevolgd. De andere leden van de club hoeven zich geen zorgen te maken of verdere acties te ondernemen.

Het is nu al duidelijk dat zelfs bij een minimum aan contacten en rigoureuze preventiemaatregelen de sportcompetities onder belangrijke druk zullen komen te staan. Geef het voorbeeld, stop samen het virus. Wees solidair met elkaar tijdens het sporten, maar ook daarbuiten!