Handbalclub Elita Lebbeke-Buggenhout past tijdelijk al zijn sportactiviteiten aan.

⚠COVID-19 UPDATE⚠

Handbalclub Elita Lebbeke-Buggenhout past tijdelijk al zijn sportactiviteiten aan.

De handbalbond heeft op 15 oktober beslist dat er, conform de richtlijnen van de overheid, tot en met december geen wedstrijden worden georganiseerd voor volwassenen en jeugdspelers ouder dan 12 jaar. De nationale en regionale competities voor senioren worden hervat in januari 2021 indien de situatie het toelaat.
Jeugd tot en met 12 jaar zullen mogen blijven trainen en competitiewedstrijden spelen.
Jeugd tot en met 18 jaar hervatten alle activiteiten van zodra de sport code geel krijgt.

Minister Vandenbroucke kondigde deze avond aan dat de protocollen met de cultuur- en sportsector de komende week herbekeken zullen worden om ze aan te passen aan de huidige situatie. In afwachting, tot volgende week vrijdag dus, blijven de huidige protocollen van kracht.
Maar naar aanleiding van de snelle opmars van het virus heeft het bestuur van de club beslist om alvast tot en met 11 november 2020 extra maatregelen te nemen en ook alle sportactiviteiten voor jeugd tot en met 12 jaar te beperken tot een minimum. Hiermee hopen we een extra steentje bij te dragen tegen de verspreiding van het COVID-19 virus in onze regio en waarborgen we het groepsgevoel en psychosociaal welzijn van onze jongste leden.

-J8 en J10 voorzien we van één indoortraining per week, maar geen competitiewedstrijden
-J12, één indoortraining per week en competitiewedstrijden worden verder gezet
-J14, J16, J18 en regioploeg: 1x per week outdoor sporten en geen competitiewedstrijden
-Onze seniorenploegen krijgen aangepaste richtlijnen om individueel te sporten.

Wij zullen eerstdaags elk team inlichten over de concrete invulling.

Het bestuur wacht de aangekondigde aanpassingen af en zal de periode die daar op volgt gebruiken om alles in alle rust te bekijken en uit te stippelen hoe de club zich sportief verder kan organiseren binnen de officiële richtlijnen van de overheid en handbalbond.

De impact van deze gebeurtenissen zijn enorm voor de financiële situatie van de club.
Elita lanceert daarom een wijnverkoop. Wij hopen hiervoor op jullie steun te kunnen rekenen en dat we zo snel mogelijk op elkaars gezondheid kunnen klinken.
Klik hier om je wijn te bestellen.