Willy Van Hove

Op 4 april 2021 overleed Willy Van Hove.  Hij is de papa van Wim en Anneke.

Willy was zelf nooit een actieve handballer, maar de passie voor de sport kwam er via zijn zoon Wim, onze keepertrainer. Bij het toenmalige Avanti Lebbeke engageerde hij zich binnen het bestuur voor de jeugd en in het bijzonder voor de dames. Hij richtte Squadra Femina op dat zich afscheurde van Avanti Femina.

Een ander opvallend initiatief was de “gratis bon-inkom voor een thuiswedstrijd” in de Voorpost. Menig Lebbekenaar zal zich nog de spannende derby tussen Ajax Lebbeke en Avanti herinneren toen hij de “sacoche” van Anna Ravijts tegen zijn hoofd kreeg. Wanneer zijn zoon doorgroeide naar de senioren, werd hij een drijvende kracht van het Oost-Vlaamse Handbalcomité.

Willy was een consensus figuur, een bemiddelaar.  Zijn ene woord was niet hoger dan het andere. In de woelige jaren ’80 werd hij zelfs voorzitter van de Vlaamse Handbalvereniging(VHV) en uiteindelijk voorzitter van de Belgische Handbalbond(BHB).                                                                                                                                                                                                                                           

Wij bieden onze oprechte deelneming aan de hele familie Van Hove.  Wij wensen hen veel troost en sterkte bij elkaar.

Het Elita-bestuur