Elita haalt verloren zonen terug en versterkt zijn ambitie

Na een blanco jaar omwille van de COVID-maatregelen wil Elita volgend seizoen opnieuw sterk uit de startblokken schieten in tweede nationale. Met twee extra transfers van eigen kweek lijkt de top van het klassement binnen handbereik. 

Elita heeft de ambitie om met spelers uit eigen streek de beste ploeg in de regio te worden en attractieve wedstrijden te spelen. De club versterkte zijn seniorenploeg in het begin van het huidige seizoen met enkele beloftevolle lokale spelers en kan ook rekenen op de voltallige spelerskern die zich opnieuw engageert om het nieuwe seizoen samen aan te vatten. Maar daar stop het niet. 
 
“Dankzij onze goede jeugdwerking zijn we in Lebbeke-Buggenhout al jaren leverancier van grote talenten. Belgische topclubs plukken dit talent weg of soms kiezen spelers voor een specifieke opleiding in de topsportschool in Hasselt. Met onze campagne ‘Samen gaan we voor eerste!’ benadrukken wij de ambitie om aan te sluiten bij de top. En dat is twee verloren zonen van onze club niet ontgaan”, aldus voorzitter Steven Van Oudenhove. 

Twee toptransfers  
Lennert Cornelis genoot zijn jeugdopleiding bij Elita en keert nu na 3 jaar topsportschool en Initia Hasselt terug naar zijn roots. Als 17-jarig talent en Belgisch international bij de U18 stond hij ook in de belangstelling van onder andere Tongeren, maar uiteindelijk kiest Lennert met volle overtuiging voor ons project. 
 
Lebbekenaar Toon De Vis is al enkele jaren aan de slag bij Atomix Haacht en won er als topschutter zowel in 2de als in 1ste nationale de titel en werd hij zelfs player of the week in de BENE-league. Toon geeft op zijn beurt het vertrouwen aan Elita en wil samen met ons de club naar een hoger niveau brengen. 
 
Coach Gert-Jan De Vis kijkt enorm uit naar de terugkeer van beide spelers:  
“Ik ben ongelooflijk enthousiast over de komst van deze twee spelers. Toon en Lennert konden volgend seizoen ook aan de slag in de top 4 van de BENE-League. Dat ze uiteindelijk het vertrouwen geven aan Elita betekent heel erg veel! Met hen komt er extra talent, professionalisme en kwaliteit in het team.”