Elita is vice-kampioen in 2de nationale en stoomt zich klaar voor volgend seizoen

Elita had als doelstelling om dit seizoen z’n positie in tweede nationale te bevestigen. Met een tweede plaats in het eindklassement, en zelfs zicht op de titel tot op de voorlaatste speeldag, is het seizoen meer dan geslaagd. De ambitie om verder te groeien blijft dan ook ongewijzigd.


Nieuwe trainersstaf

Om dit verhaal te versterken, hebben we club een nieuwe trainersstaf samengesteld. Aydin Tekin zal het komende seizoen de rol van hoofdcoach opnemen. Hij was vier jaar lang coach bij HV Uilenspiegel en haalde er dit seizoen een mooie derde plaats in eerste nationale.

“Het voelt een beetje als thuiskomen”, stelt de kersverse coach Aydin Tekin. “Als speler was ik actief bij o.a Elita en Ajax Lebbeke. We hebben hele mooie jaren gehad en die wil ik graag helpen terugbrengen. In mijn trainerscarrière wist ik reeds tweemaal een jonge groep naar eerste nationale te brengen en ook deze keer voel ik dat alle ingrediënten goed zitten. Er zit veel potentieel en ambitie in de spelersgroep. Ik kijk er naar uit om hiermee aan de slag te gaan”.

De trainersstaf wordt vervolledigd door Siegfried Moeyersoons en keepertrainer Arina Shulga. Arina komt samen met Aydin over van HV Uilenspiegel, maar heeft ook internationale ervaring. Naast Elita is ze ook aan de slag als keepertrainer van de Jong Black Arrows (Women -19 Team Belgium). Siegfried bouwde als speler mee aan de opmars van Elita en kent de club door en door. Hij zal ook instaan voor de integratie van de jeugd in de seniorenploeg.


Van links naar rechts: Aydin Tekin, Arina Shulga, Siegfried Moeyersoons

Extra lokaal talent

Het komende seizoen kan Elita ook rekenen op extra lokaal talent.
We versterkten onze seniorenploeg in de voorbije seizoenen met enkele beloftevolle spelers en nu keert ook Quinten Cornelis na enkele jaren bij Initia Hasselt terug naar het oude nest.

Elita gaat gericht te werk bij het aantrekken van nieuwe spelers. Er moet een meerwaarde zijn voor de groep. Quinten speelt vooral op linkerhoek, maar kan ook uit de voeten als opbouwer. Bovendien is hij een speler van het huis die met plezier mee zijn schouders zet onder onze ambities. Dat maakt van hem een uitstekende aanvulling voor de Elita kern.


Quinten Cornelis

“Mission accomplished. We hebben onze verloren zonen terug weten te brengen en we hebben een prachtig seizoen achter de rug. Dat hebben we grotendeels te danken aan het harde werk van trainersduo Gert-Jan De Vis en Nicolas Rottiers.  Ze hebben de groep klaargestoomd voor een stapje hogerop. Ze geven Aydin en zijn team een geoliede machine die klaar is om een versnelling hoger te schakelen, en dus om de ambities van de club waar te maken” aldus voorzitter Steven Van Oudenhove.